Turkuaz Renk Beyni Sakinleştirir. 8

Turkuaz Renk Beyni Sakinleştirir. 8
Beyin faaliyetini sakinleştiren Turkuaz renk beyin faaliyetini sakinleştirir, yanmış derinin yeniden oluşumunu teşvik eder. Beyin faaliyetini sakinleştiren Turkuaz renk Sinir sistemi beyin, sinir sistemi denildiği zaman nöron adı verilen hücre yığını düşünülebilir. Fakat bu sistem mükemmel şekilde yaratılmış kompleks bir sistemdir. Ana merkezleri yakın şekilde kafatası içine yerleştirilmiş, uzantılar ve tali merkezlerde vücuda yayılmış şekildedir. Beyin sinir sistemi başkanlığını yapmaktadır. Talamus, hipotalamus, beyincik, omurilik soğanı, omurilik gibi kısımlara ayrılan merkezi sinir sistemi, buralardan çıkan ve etrafa yayılan çevresel sinir sistemi sistemin parçalarıdır. İki yarım küreden oluşan beyin dışında, diğer kısımlar beyin sapıdır.

Renk Işık Tedavisi, Beyin faaliyetini sakinleştiren Turkuaz renk Kromoterapi Işık ve Rengin Enerji İlkeleri natüropati uygulamasındaki modern cihaz destekli metotların bir parçasıdır. Bu tedavi çok eskiye dayanır, çünkü renk ışık tedavisi, köken itibarı ile güneş ışığıyla tıbbi tedavi anlamına gelen Helioterapiden türemiştir. Beyin faaliyetini sakinleştiren Turkuaz renk fiziksel anlamda ışık ve renk, iyi tanımlanmıştır. Güneş ışığı, elektromanyetik spektrumun bir parçası olup yaklaşık olarak %42’si kızılötesi ışınlardan (“termal radyasyon” ), %51’i görünür ışıktan ve yaklaşık %6’sı mor ötesi ışınlardan (UV-ışını) oluşur. Gözlerimizle görebildiğimiz ışık, yani, elektromanyetik spektrumun optik olarak fark edilebilir Aralığı, 380 ila 780 nm dalga boyları arasında değişir. Beyin faaliyetini sakinleştiren Turkuaz renk Kızılötesi ışınlar genel olarak ağrı tedavisi için termoterapide kullanılırlar. UV-ışını dermatolojide, örneğin UV-B ışını (özellikle 311 nm) sedef hastalığının, UV-A ışını ise (320-380nm) atopik egzamanın tedavisinde kullanılır. Güneş ışığı spektrumunun her rengi, organizmamızda belirli bir reaksiyona neden olur.

Reaksiyon düzeyleri farklıdır. Renklerin duygusal ve ruhsal etkileri nin yanı sıra metabolik ve yapısal düzeyde etkileri bulunur. Beyin faaliyetini sakinleştiren Turkuaz renk Işık ve renk, vücudumuzca cilt ve gözler, aynı zamanda Çakralar (vücudumuzun ötesindeki enerji organları) ve besinler aracılığıyla emilir (bu bağlamda ikinci derece bitkisel boyalar büyük rol oynar). Vücudumuzun dışarıdan yalnızca ışık almayıp aynı zamanda, “BioFoton radyasyonu” olarak da bilinen ultra zayıflıkta bir hücre radyasyonu (“luminesans” ) ve rmesi özellikle heyecan ve ricidir. Bu ışık, hücre bölünmesinden kaynaklanır ve eşevrelidir, yani lazer benzeri bir düzeni vardır. “Vücudun kendi ışık üretiminin” varlığı hakkındaki bilgileri Rus Alexander Gurwitsch’in araştırmalarına ve Alman Profesör Fritz-Albert Popp’un onlara dayanan çalışmasına (“Der Mensch ist ein Lichtsauger” ) [ İnsan Işık Emici bir Cihazdır*] borçluyuz. * İnsan ışıklı vakum temizleyicisidir, olarak da tercüme edilebilir! Işığın işi Hücre iletişimi Vücudumuz karmaşık bir şekilde organize edilmiştir. Her bir hücrede saniyede aynı anda yaklaşık 30. 000 ila 100. 000 kimyasal reaksiyon gerçekleşir. Beyin faaliyetini sakinleştiren Turkuaz renk bu, vücutta eşzamanlı olarak tasarlanan 1. 000. 000. 000. 000. 000. 000=1 kentilyon reaksiyon demektir! Vücuttaki bütün doku fonksiyonlarının yüksek derecede organize edilmiş etkileşimini garanti etmede yalnızca ışık, dolayısıyla fotonlar, bu süreçleri sayısal açıdan yeterli hız ve kesinlikle yönetebilecek gibi görünmektedir. Potsdam’daki “Institude for Advanced Sustainability Studies” Bilim Direktörü Carlo Rubbia, bunu araştırdı. Beyin faaliyetini sakinleştiren Turkuaz renk 1984 yılında Simon van der Meer ile birlikte Nobel Fizik Ödülünü aldı.

Beyin faaliyetini sakinleştiren Turkuaz renk , ışık yoksunluğunun vücutta işlev bozukluğuna yol açtığı teorisine dayanan bir enerji çalışması şeklidir. Her renk kendi frekansı ve titreşimine sahip olduğundan, vücudun belirli bölümlerini tedavi etmek için belirli Renkler kullanılır. Vücut, sırayla rengin titreşim desenine tepki ve rir ve disfonksiyonu düzeltmek için çalışır. Renk siz bir dünya, ne kadar tatsız tuzsuz olurdu değil mi? Siyah, beyaz bir dünya soğuk ve duygusuz. Beyin faaliyetini sakinleştiren Turkuaz renk yaşamımızın ve sağlığımızın bir parçasıdır, enerjileriyle ruhsal ve fiziksel durumumuzu etkilerler. Her renk kendi titreşimleriyle ışık saçar ve vücut dengeyi korumak için güneş ışınlarından gelen Renkleri filtreleyerek ihtiyaç durumuna göre absorbe eder. Terapide renk spektrumunun bir ucunda kırmızı, bir ucunda mavi vardır. Kırmızı canlandırıcı ve uyarıcı etki yaparken, mavi sakinleştirici ve rahatlatıcı etkiye sahiptir. Beyin faaliyetini sakinleştiren Turkuaz renk gördüğümüz Renkler, soğurulmayıp, yansıtılan Renkler dir. Bir ışık huzmesi spektrumun tüm Renklerini kapsar. Örneğin; bir yaprak, yeşil dışındaki tüm Renkleri soğurup sadece yeşili yansıttığı için yeşil görünür. Beyin faaliyetini sakinleştiren Turkuaz renk nde vücutta aktif enerji merkezi olarak çalışan çakraların kendine özel temel renginin olduğu kabul edilir. Kıyafetler iyileştirici Özellikleri nedeniyle belli Renkler de seçilebilir. Beyin faaliyetini sakinleştiren Turkuaz renk , terapötik etkiyi artırmak için hidroterapi ve aromaterapi ile birlikte kullanılabilir. Spalar ve holistik hekimler, şifalı esansiyel yağlar eklenmiş ılık yada sıcak suyun ve Beyin faaliyetini sakinleştiren Turkuaz renk nde kullanılan parlak tonların yararlarını birleştiren renk banyoları yada suları önerebilir. Beyin faaliyetini sakinleştiren Turkuaz renk Renkler farklı ışık frekanslarından oluştuğundan holistik hekimler bazen belli müzik ve ses terapisi türlerini de birlikte kullanabilmektedir. 49. Titreşimsel Teknik olarak bilinen benzer bir yöntem, renk spektrumu tarafından üretilen sessiz titreşimleri sesli karşıtlarına tercüme etmek için matematiksel bir formül kullanır. Görsel Renklerile sesli frekans karşıtları birleşince renk frekansının terapötik değerinin arttığı düşünülmektedir. Spektrumun yedi renginden her birine belli bir şifa niteliği atfedilmiştir. Beyin faaliyetini sakinleştiren Turkuaz renk herhangi bir tedavi uygulamadan önce, Ayurvedik tıp uygulayıcıları hastayı eksiksiz şekilde muayene eder ve “prakriti”sini (tabiatını) tespit etmek için hasta ile mülakat yapar. Prakriti kişinin ömrü boyunca değişmeden kalır. Tedavi için seçilecek Renkler e, kişide üç doshanın (vücut tipleri) dengesi ve ya dengesizliğine göre karar ve rilir. Kişinin mizacına ve vücut tipine karşılık gelen üç dosha -vata, pitta ve kapha- bulunur. İnsanların çoğu biri ağır basacak şekilde üç doshanın (tridosha) birleşimidir.

Beyin faaliyetini sakinleştiren Turkuaz renk Güneş ışığının sahip olduğu elektromanyetik enerji dünyamızdaki doğal yaşamı devam ettirir. Işık yeterince alınmazsa canlılar hayat enerjisini tam olarak alamayacaklarından kendilerini sağlıksız, mutsuz ve sevgisiz hissederler. Beyin faaliyetini sakinleştiren Turkuaz renk metabolizmanın sağlıklı ve dengeli bir şekilde çalışmasını sağlamak için renk enerjilerinden faydalanmak için yapılan terapidir. İhtiyaç olan renk vucuda çeşitli yöntemlerle sağlanır. Reiki, müzik, sarjlı sular ve renk şuruplarıyla ihtiyaç duyulan renk vücuda yüklenir. Renk bir enerjidir. Giysilerimiz bizim hem ayıracımız hemde renk süzgeçimizdir. Beyin faaliyetini sakinleştiren Turkuaz renk Renkler ve Enerji Einstein bütün kütleleri enerjinin fonksiyonu olarak açıklamıştır. Bu teori(İzafiyet Teorisi) bir kütleye yüksek hızda bir titreşim uygulandığında kütlenin enerjiye dönüşeceği fikrini yansıtıyor. Demek ki katı maddeler düşük hızla titreşen enerjidir. Beyin faaliyetini sakinleştiren Turkuaz renk bizlerin bir kütle olduğunu, katı enerji olarak bir fanus için e konduğumuzu düşünün. Enerji gücümüzü nasıl hızlandıracağımızı keşfedebilir sek fiziki bedenimizin moleküler yapısını değiştirebiliriz. Aslında şifa ve rmek budur. Beyin faaliyetini sakinleştiren Turkuaz renk sağlığımız için enerjiyi doğru kullanmalıyız. Bu pozitif ve güçlü enerjiyi hepimiz enerji dolu güç santralleriyiz. Bu da reiki ile terapinin önemini destekliyor. Renklerin büyülü dünyası hakkında fikir sahibi olmak için her şeyden önce ışık kavramını incelememiz gerek ışık rengi oluşturan bir tür elektromanyetik enerjidir.

Güneş tarafından, çeşitli dalga boylarında üretilen bu enerji, nesnelerden yansıyıp gözümüz tarafından algılandığa ışığı görmüş oluruz. Aslında çevremizde bulunan ve görebildiğimiz her şey, ışığın yansımasıdır. Beyin faaliyetini sakinleştiren Turkuaz renk Örneğin koyu renk te görünen nesneler, parlak nesnelere oranla daha çok ışık emerler ve böylece göze daha az ışık yansıtırlar. Açık Renkli nesneler ise, daha çok ışık yansıtarak parlaklık ve yoğunluk yanılsamasına yol açarlar. Beyin faaliyetini sakinleştiren Turkuaz renk parlak olarak algıladığımız objeler çok ışık yansıtırlar. Işığı oluşturan dalga boylarının hızları, bir ortamdan ötekine geçerken değişiklikler gösterir. Renk, ışığın ayrılmaz bir parçasıdır. Işık değışık dalga boylarına dönüştüğünde çeşitli Renkler ortaya çıkar. Renkler Ancak gökkuşağını oluşturan yedi renk, bütün renk spektrumunun sadece çok küçük bir bölümüdür. Beyin faaliyetini sakinleştiren Turkuaz renk gerçekte her rengin birçok tonu ve çeşidi vardır. Her rengin kendine has bir emme ve yansıtma özelliği bulunur. Beyin faaliyetini sakinleştiren Turkuaz renk ancak Renklerle tedavinin temelini tüm bu bilgiler oluşturur. Beyin faaliyetini sakinleştiren Turkuaz renk çünkü değışık frekanslardaki ışık lar (Renkler ) vücudun çeşitli bölgelerindeki enerjilerle bir iletişim halindedir. Kromaterapi olarak da bilinen Beyin faaliyetini sakinleştiren Turkuaz renk , belli Renklerin şifalı enerjileri harekete geçirdiği fikrine dayanır. Terapi zihin ve bedeni tedavi etmek ve denge Beyin faaliyetini sakinleştiren Turkuaz renk sağlamak için gökkuşağının yedi rengini kullanır. Renk spektrumu ışık enerjisinin farklı frekans ve dalga boylarından oluşur. Beyin faaliyetini sakinleştiren Turkuaz renk Ayurvedik tıp Renklerin enerjisini denge ve şifa sağlamak için kullanır.
Renklerin belli şifa nitelikleri (örneğin kırmızı, enerji ve rici; mavi, teskin edici) telkin ettiği ve her renk tarafından üretilen titreşimlerin kişiyi dengelediği söylenir. Beyin faaliyetini sakinleştiren Turkuaz renk yle ilgilenen holistik hekimler genellikle renk spektrumunun yedi rengiyle vücudun çakralar olarak bilinen yedi özel bölgesi arasında bağlantı kurmaktadır. İnsan hayatında Göze doğal uyarıcı Kronoterapinin portakal Beyin faaliyetini sakinleştiren Turkuaz renk kaynağını binlerce yıldır Hindistan’da uygulanan bir tıp türü olan Ayurvedadan alır. Beyin faaliyetini sakinleştiren Turkuaz renk Ayurveda her bireyde evrenin beş temel elementin bulunduğu fikrine dayanır toprak, su, hava, ateş ve eter (boşluk). Bu elementler bireyde o kişinin karakteri ve yapısına özgü belli bir oranda bulunur. Sağlıksız yaşam alışkanlıkları yada dış güçlerin etkisiyle bu elementlerin dengesi bozulduğunda hastalık ortaya çıkar. Ayurvedik tıp bu dengenin yeniden kazanılması için spektrumda doğal olarak bulunan Renkleri kullanır. Beyin faaliyetini sakinleştiren Turkuaz renk antik Mısır ve Çin’de de uygulanmıştır. Geleneksel Çin tıbbında (GÇT) her organ bir renge denk gelir. Beyin faaliyetini sakinleştiren Turkuaz renk Qigong’da iyileştirici sesler, her biri sırayla belli bir organ yada duyguya karşılık gelen bir renk ile özdeşleştirilmiştir. Yogada, çakralar vücudun belli spiritüel enerji merkezlerini oluşturur.
Renklerin terapötik etkisi temsil ettikleri çarka ile bağlantılıdır Kundalini enerjisi İnsan organizmasının sınırsız potansiyelini barındıran, açığa çıkmayı bekleyen, uyur durumdaki gizli enerjidir. Aura, İnsan bedeninden yayılan enerji alanıdır ve belli bir renk çemberinden oluşur. Auralar kişiye özeldir ve diğer aura alanlarından etkilenir. Beyin faaliyetini sakinleştiren Turkuaz renk Alkol, sigara, stres, dengesiz beslenme aura alanını zayıflatırken, güneş ışığı, egzersiz, meditasyon, olumlu düşünmek ve doğal olmak aura alanını güçlendirir. Beyin faaliyetini sakinleştiren Turkuaz renk Aurada mor ve lavanta rengi sinir sisteminde konsantrasyonu arttırıp, rahatlama sağlarken, yeşil gevşeme, sarı ve Cinselliği Uyaran Işık Tedavisi Turuncu ise uyarıcı etki yapar. İç organlar ve kan dolaşımında ise koyu lacivert yumuşatıcı, dengeleyici rol oynarken, yeşil rahatlatıcı, kırmızı uyarıcı etkilidir. Mavi renk heyecan ve stresi azaltıp tansiyonu düşürürken, kırmızı vücut ısısını arttırır. Renkler terapötik olarak sayısız şekilde uygulanabilir.
Beyin faaliyetini sakinleştiren Turkuaz renk Ayurvedik tıp uygulayıcıları hastalarının terapötik tonları dolayısıyla seçilen renk te giysiler giymelerini sağlar. Depresyon hastaları yükseltici ve enerji ve rici Özellikleri dolayısıyla seçilen kırmızı ve Cinselliği Uyaran Işık Tedavisi Turuncu giysiler giyebilir. Hastalar aynı zamanda tedavinin iyileştirici etkileri ni artırmak için renk -filtreli ışık kaynağı ile ışık banyosu yapabilirler. Beyin faaliyetini sakinleştiren Turkuaz renk nin Ayurvedik tıpta önerilen bir başka yöntemi ise suyu renkle tedavi etmek ve sonra ona yüklenen iyileştirici özellikler nedeniyle o suyu içmektir. Bu uygulama için bir bardak suyun etrafı ve üzeri Renkli kağıt yada Renkli plastik bir örtü ile kaplanır ve bardak doğrudan gün ışığına bırakılır böylece su o rengin iyileştirici Özelliklerini ve titreşimlerini soğurur. Renkler belli sakinleştirici yada iyileştirici etkiler elde etmek için çevresel olarak da kullanılabilir. Boya, duvar ve pencere uygulamaları, mobilyalar ve dekoratif aksesuarlar belli renk ailelerinden seçilebilir.
Beyin faaliyetini sakinleştiren Turkuaz renk bazı durumlarda, holistik hekimler hastanın aurasının fotografik bir görüntüsünü yada hastanın elindeki elektrik sinyallerini okuyan özel bir kamera kullanarak kişisel enerji alanını kaydetmek isteyebilir. Kamera hastayı, vücudunun etrafını çevreleyen farklı Renkler şeklinde görüntüler. Bu Renkler hastanın özgün aura enerji yapısını saptamak ve bu auraya hangi tür Beyin faaliyetini sakinleştiren Turkuaz renk nin tamamlayıcı olacağına karar ve rmek üzere analiz edilir. terapisi her ne kadar gevşemeyi artırma, genel sıhhati düzeltme ve bazı bozukluk ve hastalıkların tedavisinde ek yada tamamlayıcı terapi şeklinde etkili de olsa ciddi kronik yada akut sağlık sorunları olan kişiler tedavi için yalnızca bu terapiye bel bağlamamalıdır. Beyin faaliyetini sakinleştiren Turkuaz renk herhangi bir kronik yada akut sağlık sorunu olan kişi diplomalı bir tıp hekimine danışmalıdır. Beyin faaliyetini sakinleştiren Turkuaz renk nin yaygın uygulamalarının bilinen herhangi bir yan etkisi yoktur. Ayurvedik tıp Hindistan’da binlerce yıldır yerleşik olan sağlam bir tıp uygulamasıdır.
Ayrıca terapistiniz Bach çiçek kartları ve renk likit (sıvı) preparatlarıyla (kullanıma hazır duruma getirilmiş karışım, müstahzar) yapılan meditasyon çalışması hakkında da bilgi ve rir size. Bu, farkındalığınızı arttırmak için her seansta gerçekleştirilen bir çalışmadır. Beyin faaliyetini sakinleştiren Turkuaz renk her seans ortalama 90-180 dakika sürer. İkinci seansta, Bach çiçekleri analizi üzerinde durulur; bu hem sizin hem de terapistinizin işini kolaylaştırır. Bazen kendimize bile dürüst olamıyoruz. İlk terapi seansında gerçekleştirilen Bach çiçekleri testi bu açıdan önemli. Bach çiçek kartları yardımı ile cevaplayacağınız 100 adet sorudan oluşan bu test sayesinde çiçeklerin titreşimlerine merhaba dersiniz. Beyin faaliyetini sakinleştiren Turkuaz renk yine ikinci seansta, terapistiniz size çiçek özleri likit preparatlarını nasıl kullanacağınızı anlatır. Beyin faaliyetini sakinleştiren Turkuaz renk Çiçeklerin sizde nasıl tepkiler uyandırdığını hissetmeye odaklanır ve bu konuda notlar alarak çalışmayı sürdürürsünüz. Halsizlik, burun akıntısı yada görmediğiniz rüyalar gibi küçük reaksiyonları (tepkime) dikkate alarak çiçeklerle aranızdaki iletişimi keşfetmeniz önemlidir. Beyin faaliyetini sakinleştiren Turkuaz renk Tedavinin seyrini görebilmek için 21 günlük ilk kürü düzenli uygulamanız gerekir. Üçüncü seansta, renk meditasyonu ve çiçek nefesi çalışmaları gibi eğlenceli, canlandırıcı egzersizleri öğrenir ve uygulamaya başlarsınız.
Edindiğiniz farkındalık sayesinde ihtiyaç duyduğunuz enerjiyi çiçeklerden ve seçilmiş özel Renkler den toplamaya başlarsınız. Dördüncü seansta, kendi kendinize uygulayabileceğiniz gece reçetelerini öğrenirsiniz. Terapistiniz, hangi çiçek özleri ile nasıl çalışacağınızı uygulamalı olarak gösterir size. Beyin faaliyetini sakinleştiren Turkuaz renk Adım adım Beyin faaliyetini sakinleştiren Turkuaz renk Konsültasyon Sizi buraya getiren rahatsızlıklar ve bunların nedenlerini saptamaya yönelik analiz çalışmasıdır. Soru cevap şeklinde ilerleyen bir ön çalışmadır. Beyin faaliyetini sakinleştiren Turkuaz renk ve Nefes (pranayama) Nefes çalışmaları ile çiçek özlerinin difüze edilmesi (yayılma, geçişme), meditatif hale geçebilme, algıların açılması ve çiçek özlerinin titreşim boyutunda sizinle doğru orantıda çalışmasını sağlamak için yapılan bir biorezonans tekniğidir. Beyin faaliyetini sakinleştiren Turkuaz renk nefes çalışması enerjiyi hareketlendirerek, beyne daha fazla oksijen gitmesini ve çiçek özlerinin burun yolu ile difüze edilmesini sağlar. Beyin faaliyetini sakinleştiren Turkuaz renk Beyine giden titreşimler, uyarılar, hızla limbik sistemde dağılır.
Nefes çalışmasında hem Renklerin hem de çiçeklerin titreşimlerinden faydalanılır. Her nefes, ihtiyaç duyduğunuz titreşimi o çiçeğin özü ile alabilmenizi sağlar; yeter ki doğru çiçek ve doğru renk etkinleştirilmesi gereken çakra alanı ile uyumlu hale getirilsin. Beyin faaliyetini sakinleştiren Turkuaz renk Renk Meditasyonu Çakra Renkleri ile yine çakralar üzerindeki alanlarda yapılan bu çalışmada 7 temel çakra rengi kullanılır.
Tüm dikkatinizi dalak bölgenizde toplayın ve turuncu rengi soluyun. Biraz daha aşağı inip kırmızı ışık la çevrelendiğinizi düşünüp bu rengi soluyun. Bu renk sizi sağlamlaştırır, dayanma gücünüzü arttırır. Son olarak vücudunuzu beyaz bir ışık fanusunun için de hayal edin ve beş kez nefes alıp ve rin. Biraz daha aşağı inip kırmızı ışık la çevrelendiğinizi imgeleyin. Bu konuyla ilgili birçok teknik mevcuttur. En çok kullanılan teknikler arasında belli bir renkle , hastanın bütün vücudunun ışınlandırıldığı renk banyosu, rengin yalnız hasta ve ya ağrıyan kısma yöneldiği ayırt edilmiş Beyin faaliyetini sakinleştiren Turkuaz renk Kromoterapi, hayati organların bağlı olduğu omurilik sinir gangliyonlarının ışınlanması sayılabilir. Bunlar başlıca tekniklerdir. Bundan başka akupunkturda kullanılan duyarlı noktalar üzerine Beyin faaliyetini sakinleştiren Turkuaz renk Kromoterapirengi ışınlandıran Noiget okulu vardır. Uyarı, renkle bağıntılı olarak değişiklik gösterir. Rengin uyarmaya ve ya inhibe etmeye yaradığını söyledik. Bu kavram daha derinleştirilebilir mi? Bütün Beyin faaliyetini sakinleştiren Turkuaz renk Kromoterapi okulları, Renkler gamı için evrensel bir çizgi çizmiş, böylece büyümeyi inhibe eden soğuk Renkler ve büyümeye yol açan sıcak Renkleri ayırt etmişlerdir. Nötr bir renk vardır; bu, yeşildir. Bunun sağına soğuk Renkleri (mavi, çivit rengi, mor); soluna sıcak Renkleri (turuncu, sarı, kırmızı) yerleştiririz. Son derece sıcak ve ya son derece soğuk Renkler olan enfraruj ve ültraviyole gamı belirtilmemektedir. Bu konuyla ilgili birçok teknik mevcuttur. En çok kullanılan teknikler arasında belli bir renkle , hastanın bütün vücudunun ışınlandırıldığı renk banyosu, rengin yalnız hasta ve ya ağrıyan kısma yöneldiği ayırt edilmiş Beyin faaliyetini sakinleştiren Turkuaz renk Kromoterapi, hayati organların bağlı olduğu omurilik sinir gangliyonlarının ışınlanması sayılabilir. Bunlar başlıca tekniklerdir. Bundan başka akupunkturda kullanılan duyarlı noktalar üzerine Beyin faaliyetini sakinleştiren Turkuaz renk Kromoterapirengi ışınlandıran Noiget okulu vardır. soğuk Renkleri (mavi, çivit rengi, mor); soluna sıcak Renkleri (turuncu, sarı, kırmızı) yerleştiririz. Son derece sıcak ve ya son derece soğuk Renkler olan enfraruj ve ültraviyole gamı belirtilmemektedir. Beyin faaliyetini sakinleştiren Turkuaz renk Ya Renkler Olmasaydı? Renk siz bir dünya olsaydı yaşadığımız mekan, her şey tek renk üzerine Nasıl olurdu yaşam hiç düşündünüz mü? Tek düzeliği, renk sizliği ve zamansızlığı… Renkler hayatın vazgeçilmezlerinden… Yaratılmış her şey Yaratan’dan ötürü zaten güzel Aynen öyle de yaratılan bütün Renkler de özel Siyah olmasa beyazın kıymeti bilinmezdi Kırmızı olmasa, yeşil tek başına güzelliğini sergileyemezdi Renkler kadar birbirine tezat duygularda özel Özlem olmasa vuslatların kıymeti bilinmezdi Beyin faaliyetini sakinleştiren Turkuaz renk Gözyaşları olmasa, gözlerimizden süzülen, dudaklarımızdaki tebessümlerin ne anlamı kalırdı? Yaratılmış her şey diğer tezadı ile dengede Mıknatıslarda dahi kuzey güneyi çeker İki aynı kutup birbirini iter Gökyüzünün mavisini yitirdiğini evrendeki tüm Renklerin birbirine karışıp neticede alelâde bir Böbrekleri ve böbreküstü bezlerini uyaran kızıl rengin tüm dünyaya hakim olduğunu hayal edin lütfen… Beyin faaliyetini sakinleştiren Turkuaz renk Yiyeceklerin çekici Renklerini silin gözlerinizden Afiyetle içtiğiniz çorba ile tabağınızın, tabak ile kaşığınızın hatta elinizin, kaşınızın aynı renk olduğunu düşünün Sevdiğiniz İnsanı nasıl ayır ederdiniz diğer hemcinslerinden? Ya beslenme nasıl olurdu? Çiçeğin kokusunu duyabilmek ama rengini görememek ne kadar tatmin ederdi bizi? Beyin faaliyetini sakinleştiren Turkuaz renk Evren için de pek de dikkate değer bulmadığımız bu küçük ayrıntıyı yitirdiğimizi düşünelim bir anlığına Beyin faaliyetini sakinleştiren Turkuaz renk Yitirilen birçok güzellik gibi nasıl da büyürdü gerekliliği gözümüzde… Denizin, bulutların ve gökyüzünün rengi aynı, balıkların rengi aynı… Her şey tek düze ve hep aynı Sonsuzluğa aşık İnsanoğlu için ızdırap dolu olurdu yaşam Oysa dünya öyle güzel Renklerle donatılmış ve bu minik “renk “ dediğimiz detaya öyle güzel vazifeler yüklenmiş ki İnsanın sadece Renkleriçin dahi her gün şükretmesi gerekiyor. Beyin faaliyetini sakinleştiren Turkuaz renk kullanılış ustalığı da, sihirli Renkler dünyasının başka bir muamması Öyle ki, karpuzun rengi kırmızı Beyin faaliyetini sakinleştiren Turkuaz renk Zamanımızın araştırmaları İnsanların kırmızı rengini daha çok tükettiğini kanıtlıyor ve yazın en kavuran sıcaklarında merhametlilerin en merhametlisi olan Rabbimiz, biz aciz kulları için kırmızı şerbet toplarını yaratıyor. Beyin faaliyetini sakinleştiren Turkuaz renk Uzmanlar yazın şekerli sıvılar tüketmemizi önerirken her şeyi Yaratan Allah (C. C. ), zaten kulları için gerekli besin ve gıdaları önceden hazırlayıp onların tam da en ihtiyaç duydukları anlarda onlara gönderiveriyor. Beyin faaliyetini sakinleştiren Turkuaz renk Yine bir araştırma, İnsanoğlunun “canım çekti” dediği şeylerin, aslında metabolizmasının ihtiyacından kaynaklandığını kanıtlıyor Beyin faaliyetini sakinleştiren Turkuaz renk Yani grip olacak bir İnsanın canı portakal istiyorsa bu bir tesadüf değil Bilakis, Rabbimiz Allah’ın (C. C. ) hastalıkla mücadelede yarattığı vücut için takdir ettiği bir lütfu Aynen öyle de, renginin turuncu, aromasının hoş kokulu olması da ayrı bir ustalık Renkler aynı zamanda bir savunma mekanizması Siyah beyaz çizgileriyle aslanların gözlerini kamaştıran zebralar yaşamlarını, Allâh’ın (C. C. ) lütfettiği Renklerine borçlular Güzel kelebekler, kanatlarındaki göz şeklinde boyanmış benekleri ile bir çok düşmanlarını kendilerinden uzaklaştırabilmektedirler Beyin faaliyetini sakinleştiren Turkuaz renk Renk değiştirme de özel yaratılan hayvanlardan bir diğeri olan bukelamunu bulunduğu ortamdan, Renkleri itibariyle soyutlamak neredeyse imkansızdır Renklerle tedavi Beyin faaliyetini sakinleştiren Turkuaz renk Biliyoruz ki evrende var olan her şey kendine özgü bir titreşime sahiptir. Renkler de bir ışık frekansının belli orandaki yoğunlaşması sonucunda ortaya çıkar. Elektromanyetik yelpazeye baktığımızda, yelpazedeki her rengin kendine özgü bir titreşime sahip olduğunu görürüz. Beyin faaliyetini sakinleştiren Turkuaz renk Aynı şekilde, İnsan vücudundaki hücre, organ, kas ve kemik de belirli bir frekansla titreşir. Bu frekansın değişmesi, hastalığa sebep olur. Beyin faaliyetini sakinleştiren Turkuaz renk bu değişikliklerin birçok nedeni vardır ama bu nedenlerin en büyüğü için de bulunduğumuz ruhsal durumlar ve negatif düşüncelerdir. (Streslerdir. ) Renkleri tek başına yada başka bir tedavi yöntemiyle birlikte, beden titreşimlerini düzeltmek ve sağlığı temin etmek için kullanabiliriz. Eğer vücudumuzun bir hücresi yanlış bir frekanstaysa, bu durum elektromanyetik alanı etkiler. Bu hücrenin bulunduğu organ ve bedeni çevreleyen auramızın da kötü etkilenmesine neden olur. Beyin faaliyetini sakinleştiren Turkuaz renk eğer bir rengin frekansını kullanarak, bu organın yeniden doğru titreşmesini sağlarsak, yani hasta olan bölgeye gerekli olan rengi ve rirsek, değişmiş olan titreşimi yeniden dengeye kavuşturabiliriz. Beyin faaliyetini sakinleştiren Turkuaz renk çünkü beden, uygun şartlar altında, her zaman, orijinal yapısını yeniden kazanma eğilimine sahiptir. Sağlıklı yaşamanın bir koşulu da, bedendeki renk enerjilerinin uygun bir denge halinde bulunmasıdır. Beyin faaliyetini sakinleştiren Turkuaz renk bu denge durumunun bozulması hastalığı doğurur. Renkle tedavi biliminin gayesi, bedendeki renk enerjileri arasındaki doğal dengeyi yeniden inşa etmek yoluyla hastalıklarla mücadele etmektir.
Beyin faaliyetini sakinleştiren Turkuaz renk Amerikan Kansas Üniversitesi Sanat Müzesinde halının altına elektrotlar yerleştirilir. Müzede yer alan resim ve heykellerin yerleri hiç değiştirilmeksizin yalnızca duvarın rengini değiştirecek biçimde raylı bir perde sistemi yapılır. Arka fonda duvarın rengi olarak beyaz kullanıldığında; ilk 1000 deneğin müzede daha yavaş hareket ettikleri ve müzeyi oldukça uzun bir sürede dolaştıkları gözlemlenir. Beyin faaliyetini sakinleştiren Turkuaz renk Resim ve heykellerin aynen kaldığı ve yalnızca arka fonun değiştirilerek (beyaz renk yerine) kahverengi renk kullanılması durumda ise, müzeye alınan ikinci 1000 kişilik denek grubu, müzeye ilk gelen deneklere göre çok daha hızlı hareket etmekte ve müzeyi çabucak dolaşıp, bu mekanı daha çabuk terk etmektedirler. Kahverenginin bu gizli iticiliğinden dolayı dünyadaki fast-food yenilen bütün restorantların duvarları, masaları ve sandalyeleri genellikle kahverengi yada kahverengi-şampanya-pembe karışımı Renklerle boyalıdır. İşte bu kahverengi ve kahverenginin karışık tonlamaları ile yapılan boyamalar nedeniyle, dünyadaki bütün McDonald s larda, Mudurnu Piliçler de, Kentucky Fried Chicken lar da ve Pizzaland ler de ve benzeri fast-food sunan, snack yenilen yerlerde; müşterilere doğrudan dil ile söylenmese bile; kare masalarla, rahat olmayan sandalyelerle, duvarların döşemelerin ve yerlerin Renkleriyle İnsanların bedenlerine; burada çok oturma hemen yemeğini ye ve git. Beyin faaliyetini sakinleştiren Turkuaz renk Ye ve git. Ye ve git. mesajı ve rilmektedir gönderilmektedir. Valilerin odaları başta olmak üzere, pek çok devlet dairelerindeki üst düzey bürokratların odalarında da duvarlar genellikle ya kahverengi ağaç kaplamayla yada kahverengi renk ile boyanmıştır ki, bu şekliyle odanın duvarlarının rengiyle gelenlere ve rilen mesajda; Çok oturma, çabuk git. Beyin faaliyetini sakinleştiren Turkuaz renk Çok oturma hemen git denilmektedir. Renklerle bedenimizin enerji merkezleri arasındaki ilişkisi Renklerin Özellikleri ne girmeden önce Renklerle bedenimizdeki enerji merkezleri arasındaki ilişkiden söz etmek istiyorum. Vücudumuzda 7 tane “enerji merkezi” vardır. Bunların her birinin kendine ait bir rengi vardır. Yani her bir enerji merkezinin kendine ait bir ana rengi vardır. Fakat bu enerji merkezleri diğer Renkler den de yardım alabilirler. Her bir enerji merkezinin kendi rengine ana renk, yardım aldığı renge de ara renk ve ya tamamlayıcı renk diyoruz. Ana ve ara Renkler çeşitli nedenlerden dolayı dengesi bozulmuş enerji merkezlerinin dengeye gelmesinde, birbirleriyle tamamlayıcı unsurlar oluştururlar.
Herhangi bir tedavide kullanılan ana ve tamamlayıcı renk tablosu şöyledir.
Ana renk Tamamlayıcı renk
Kırmızı Turkuaz
Turuncu Mavi
Sarı Mor
Yeşil Eflatun
Biraz şansa mı ihtiyacınız var? Bunu kırmızı bir kazak giyerek, bir portakal yiyerek yada elmas bir yüzük takarak sağlayabilirsiniz. Hint geleneğine göre hayatınızda şans yaratmak ve aynı anda mutlulukla sağlığı teşvik etmek çevrenizde hangi rengin hakim olması gerektiğini bulmanıza bağlı.
“Bir İnsanın kendini iyi hissetmesi chakra’larına (İnsan vücudundaki yedi ana nokta) ve ya vücut ve buna bağlı fizik enerjisine bağlıdır” diye açıklıyor The Indian Luck Book (Hint Şans Kitabı)’nın yazarı Monisha Bharadvvaj. “Her chakra negatif yada pozitif titreşimleri çeker ve özel bir renge bağlıdır. Bu rengi giymek sizin daha dengeli, mutlu, kontrollü olmanıza yardımcı olur ve buna bağlı olarak dışarıdan aldığınız tepkileri de etkiler. “Kıymetli taşların gücü de aynı şekilde işler. “Kıymetli taşlar chakra’lar üzerinde etkisi olan elektromanyetik enerji yayar,” diyor Monisha. “Renklerine ve etkilenen chakra’ya göre kıymetli taşlar canlılığı arttırabilir, olumsuz etkileri önler, sağlığı korur, kazaları önlemek için gerekli enerjiyi ve rir ve gelişmeyi hızlandırır. “Öyleyse kullandığımız Renkler e dikkat edelim. Beyin faaliyetini sakinleştiren Turkuaz renk Renklerin hikayesi, İnsanlık tarihi kadar eskidir. İnsanlar, önce mağaraları ve duvarları, sonra yüzlerini ve vücutlarını, sonra da yaşadıkları iç mekanları ve kullandıkları objeleri boyamaya, renkle ndirmeye başlamışlardır. Beyin faaliyetini sakinleştiren Turkuaz renk Renkler, tarihsel gelişimi için de; dini ritüellerde, doğum, ölüm, kutlama, kutsama yada ve da ve yas törenlerinde, bazen korunmak için, bazen korkutmak için, bazense gizlenmek için, güzelleşmek, etkilemek için, kimlikleri tanımlamak için, zaman zaman da şifa için kullanılmıştır. Beyin faaliyetini sakinleştiren Turkuaz renk Renklerin Oluşumu Renk, ışığın değışık dalga boylarının gözün retinasına ulaşması ile ortaya çıkan bir algılamadır. Bu algılama, ışığın maddeler üzerine çarpması ve kısmen soğurulup kısmen yansıması nedeniyle çeşitlilik gösterir ki bunlar renk tonu ve ya renk olarak adlandırılır. Beyin faaliyetini sakinleştiren Turkuaz renk Tüm dalga boyları birden aynı anda gözümüze ulaşırsa bunu beyaz, hiç ışık ulaşmazsa siyah olarak algılarız. İnsan gözü 380nm ile 780nm arasındaki dalga boylarını algılayabilir, bu sebepten elektromanyetik spektrumun bu bölümüne görünen ışık denir. Renkleriçin genelde kulağımızla duyduğumuz ince ve kalın ses analojisi yapılsa da, ses algısının aksine aynı anda gelen ışık frekansları değişik kanallardan algılanamaz (başka bir deyişle göz frekans analizi yapamaz), dolayısıyla aynı anda ince ve kalın sesleri birbirine karıştırmadan duymamıza karşın gözümüz için bu ‘çok seslilik’ söz konusu olmadığından değişik ışık frekanslarının sadece kombinasyonlarını algılayabiliriz. Beyin faaliyetini sakinleştiren Turkuaz renk bu prensibi açıklamak ve ya pratik uygulamalarda kullanmak için çeşitli renk modelleri geliştirilmiştir.
İş yerini canlı Renklerle tasvir edenimiz çok azdır. Peki, başımızı çevirdiğimiz her şeyle bu kadar ilişkiliyken, acaba Renkleri doğru kullanabiliyor muyuz? Beyin faaliyetini sakinleştiren Turkuaz renk Doğrusuyla yanlışıyla kullandığımız Renkler hayatımızı ne kadar etkiliyor? Renk, ışığın değışık dalga boylarının gözün retina tabakasına ulaşması ile ortaya çıkan bir algılamadır. Beyin faaliyetini sakinleştiren Turkuaz renk Bu algılama, ışığın maddeler üzerine çarpması ve kısmen emilip kısmen de yansıması nedeniyle çeşitlilik gösterir ki bunlar farklı Renkler ve farklı tonlar olarak algılanır. Günümüzde Renkler, fiziğin ve optiğin olduğu kadar, inşaat, iç mimari ve dekorasyon dallarının, psikolojinin ve antropolojinin, satış, reklam ve pazarlamanın araştırma alanları arasında da yer almaktadır.

Bu alanlar oldukça önemlidir. Beyin faaliyetini sakinleştiren Turkuaz renk Omurilik kafatası dışında olsa da, merkeze bağlıdır. Kanalın içinde dizili olan omurlarda herhangi bir yaralanma olması halinde, bunun beyne yakınlığı ölçüsünde yaşamsal önemi yükselir. Ana merkezden vücuda yayılan sinirlerde oluşan yaralanmalarda, bağlı olan doku ve organda felç olsa bile, yaşamı tehdit etmez. Sinir sistemi beyin birlikte işlev gören yapılardır. Vücuttaki sinirlerin uzunluğu yaklaşık 768.000 km dir. Bunun ortalama 400.000 km si çevresel sinirlere, 368.000 km si merkezi sinir sistemine aittir. Beyindeki hücrelerden aynı anda geçen bilgi 200.000 civarındadır. Vücuttan her bölgeden her zaman milyonlarca bilgi, bu hücrelerden geçerek merkez sistemden çevresel sisteme, çevresel sistemden de merkeze aktarılır. Dikkatlerin size yönelmesini sağlar. Genellikle İnsanlara açık bir iç dünyanız vardır. Bu renk ten hoşlananların duygu ve düşüncelerinin saf ve açık olduğu görülür. Giysilerinizde turkuazı kullanırsanız genç ve dinamik kalırsınız. Turkuaz Hayat verir, arındırır, ağrı giderir, serinletici, cilt problemlerine, başağrısına ve strese karşı faydalıdır. Altın Sinir sistemini güçlendirici, depresiyona faydalı, dalak, mide ve karaciğerin çalışmasını düzenler. Beyin faaliyetini sakinleştiren Turkuaz renk , aurayı güçlendirir, kalp, dolaşım, Beyin faaliyetini sakinleştiren Turkuaz renk organlarımızın faaliyetini sakinleştirir, ağrıyı azaltır, rahatlatır ve heyecana eğilimli duygu Aralığını azaltır. Mor, lila, pembe tonları arasındaki rengi de Türk mutfağında salatalara renk ve lezzet ve rmek için tercih edilmiştir.

İndeks: kromoterapi, alternatif tedavi, renk, zihin, enerjist, enerjist masör, masör, Emre Karakaya, +9 0534 519 9001, Bursa, ekonomik, spiritual, physical therapy, color therapy, heart therapy, blood pressure, chromotherapy, red, art therapy health, Color, mind, body,

.

Sporcu Masajı, Sporcuya Güç Katar.

Yumurta Kas Geliştirir.

Kızılcık Sağlıklı Cinsel Yaşam Sağlar.


.

—–

loading…

—–




—-
.

Bilgi kaynaklarımız:
www.enerjistmasor.com

www.bitkiveinsan.com

www.faydaliyasam.com

www.google.com

UYARI:
Sitemizde hastalikları teşhis tedavi etmek ile ilgili 1219 sayılı Tababet Kanunu’na göre sadece doktorların görevi olduğu bilinciyle, web sitesinde yer alan bilgiler sağlıklı ve yararlı yaşama hakkında bitkisel doğal tavsiye niteliğinde olup paylaşımlar ve konularımız tavsiye ettiğimiz ürünlerimiz ilaç değil, yaşama yararlı besin destek ürünleridir. Tedavi veya hekim tedavisi yerine geçmez. Paylaşılan metinlerde ve Kürlerin içerisinde geçen bitkilerin kullanımından önce, özellikle adı geçen bitkilere alerjiniz olup olmadığını doktorunuza kontrol ettirdikten sonra kullanmanız tavsiye olunur. Yaşama sağlıklı, afiyet içinde, yararlı yaşamanız dileklerimizle…

—–


—–

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir