Yeşil Renk Sinir Sisteminde Sakinleştirir. 5
Sinir sisteminde sakinleştiren Yeşil renk Kromoterapi, hastalıkları tedavi etmek için elektromanyetik radyasyonun görünür spektrumunu (renkleri) kullanan bir tedavi yöntemidir. Çeşitli hastalıkların tedavisinde yıllar geçtikçe başarıyla kullanılan yüzyıllarca bir kavramdır. Sinir sisteminde sakinleştiren Yeşil renk Kromoterapi konusunda eleştirel bir analiz yaptık ve günümüze kadar bilimsel gelişimini belgeledik. Birkaç araştırmacı, niceliksel çalışma olmadan, temel bilimsel ilkeleri keşfetmeyi denedi. Konu ile ilgili olarak, renklerin tedavi metodolojileri ve iyileşme özelliklerine odaklanmış tam bir tedavi sistemi sağlayan yeterli sayıda yayınlanmış malzeme bulunabilir. Bir dizi çalışma, insan vücudu ve renkler arasındaki ilişkiyi ayrıntılı bir şekilde ortaya koymuştur. Aynı zamanda, su moleküllerinin kuantum mekanik dipol momentini deşifre etmeye yönelik Sinir sisteminde sakinleştiren Yeşil renk Kromoterapiye yönelik çeşitli araştırmalar yapma imkânını da gösteriyoruz. Farklı renklerin absorbe edilmesiyle sonuçlanan kuantum mekanik dipol momenti, yük nicemleme fenomeni üretir. Bu derleme, elektromanyetik radyasyon / enerji alanında bilim gelişiminin bu eski teorinin yeni boyutlarını keşfetmede çok yararlı olabileceğini göstermektedir.
Gözlenebilirle sınırlı olan Newton konseptleri, çağdaş tıp tarafından da uygulanmıştır; bu tıp, çeşitli materyal parçalarını anlamak ve düzenlemek suretiyle toplam resmin öngörülebilir olabileceği fikrindedir. Yani, vücudun bir kısmı arızalandığında, makineyi nasıl ele aldığımızla benzer şekilde çıkarılır veya değiştirilir. Alternatif olarak, genellikle negatif yan etkilere neden olan kimyasal maddeler ile işlenir. Basitçe belirtmek gerekirse, çağdaş tıp semptomları ve etkileri incelemekte ya da bunları bastırmaktadır, ancak kendisi gerçek kaynaklı hastalıklı yaşam enerjileri ile ilgili değildir. Einstein’ın yaklaşımı, insan vücudunu, kimyasal parçaların bir birleşimi olarak değil, evrenin elektromanyetik / enerji sistemi ile uyum içinde çalışan toplam ve eksiksiz bir sistem olarak ele almaktadır.).
Her canlı, sağlık koşullarını etkileyen ışığa tutulmuştur Sinir sisteminde sakinleştiren Yeşil renk Kromoterapi doktrinine göre insan vücudu temel olarak renklerden oluşur. Vücut renklerden var olur, vücut renklerle uyarılır ve renkler vücutta işlev gören çeşitli sistemlerin doğru çalışmasından sorumludur. Vücudun tüm organları ve ekstremiteleri kendi renklerine sahiptir. Tüm organlar, hücreler ve atomlar enerji olarak bulunur ve her formun frekansı veya titreşim enerjisi vardır. Organlarımızın ve enerji merkezlerinin her biri titreşir ve bu renklerin frekanslarıyla uyum sağlar. Vücudun çeşitli kısımları bu beklenen normal titreşimlerden saptığında, vücudun hastalıklı veya en azından düzgün çalışmadığı varsayılabilir. Titreşim tekniğinde ( Sinir sisteminde sakinleştiren Yeşil renk Kromoterapi) doğan titreşim oranları, vücutta bulunan hastalıklı enerji modelini dengeleyecek şekildedir. Çünkü her organda, organın en iyi işlev gören enerjik bir düzeyi vardır. Bu titreşim oranından herhangi bir sapma patoloji ile sonuçlanır, buna karşılık uygun enerji düzeylerini fiziksel organlara geri yüklemek iyileşmiş bir vücuda dönüşür.
Sinir sisteminde sakinleştiren Yeşil renk Kromoterapi, insanlığın görünür renk tayfı olarak bilinen kozmik elektromanyetik enerji spektrumundaki dar bir banttır. Kırmızı, yeşiller, mavimler ve bunların kombine türevlerinden oluşur ve ultraviolet ile kızılötesi enerji veya titreşim aralıkları arasında algılanabilir renkler üretir. Benzersiz dalga boyu ve salınımlarıyla bu görsel renkler, bir ışık kaynağı ile kombine edildiğinde ve bozulmuş organlara veya yaşam sistemlerine seçilerek uygulanırsa, vücut için gerekli olan iyileştirici enerjiyi sağlar. Işık hem fiziksel hem de eterik bedenleri etkiler. Renkler, insan vücudundaki biyokimyasal ve hormonal süreçlerin birinci harekete geçiricisi olan elektrik uyarılarını ve manyetik akımları veya enerji alanlarını, tüm sistemi ve organlarını dengelemek için gerekli uyarıcıları veya sakinleştiricileri üretir. Antik gözlem Sinir sisteminde sakinleştiren Yeşil renk Kromoterapisi yüzyıllar önce yapılmış bir kavramdır. Renk tıbbı öyküsü diğer tıbbın kadar eskidir. Fototerapi (hafif terapi) antik Mısır, Yunanistan, Çin ve Hindistan’da uygulanmıştır. Mısırlılar, iyileşme için güneş ışığı ve renk kullanıyorlardı. Renk, M.Ö. 2000’den beri tıp olarak araştırılmıştır. O çağın insanları tıp olarak renklerin bilimsel gerçeklerinden kesinlikle habersizdi, ancak renklerle şifa konusunda kesinlikle inanmışlardı. İki renk karıştırıldıklarından habersiz oldukları için şifa için birincil renkler (kırmızı, mavi ve sarı) kullandılar. Bilim, o zamanlar sessiz kaldı gözüküyor.
Eski Mısır mitolojisine göre, Sinir sisteminde sakinleştiren Yeşil renk Kromoterapi sanatı tanrı Thoth tarafından keşfedildi. Hermetik geleneklerde eski Mısırlılar ve Rumlar çeşitli renk tonlarında renklendirilmiş mineraller, taşlar, kristaller, merhemler ve boyaları ilaçlar ve boyalı muamele tapınakları olarak kullandılar. M.Ö. altıncı yüzyılda yaşamış olan eski Ayurvedik doktor Charaka, çeşitli hastalıkların tedavisinde güneş ışığı önerdi. Antik Yunan’da rengin fiziksel doğası hakimdi. Renk, dengesini düzeltmeyi içeren iyileştirme için özeldir. Hastalığı tedavi etmek için giysiler, yağlar, sıvalar, merhemler ve salvalar kullanılmıştır. Yunanlılar renk tedavisinin bir sonucu olarak vücuttaki biyolojik değişikliklerin farkında değildi; Bununla birlikte, renklerin şifa özelliklerine kör inançları vardı. Ayrıca, renklerle tedavi yöntemlerinin her ikisini de kullandıklarını bilmek ilginçtir: doğrudan güneş ışığına maruz kalma ve dolaylı iyileşme. Dolaylı yöntemde taş, boya, merhem ve sıva gibi malzemeleri orta madde olarak kullandılar. Tıbbi kullanımlarında eksik olan şey suyun, daha sonradan vücuttan toksinleri çıkarmak için en iyi ilaç olduğu kanıtlanan renk emilimi için bir araç olarak suydu. Bu kavram, hidrokromatopatide çalışan tüm araştırmacılar arasında ortaktır.
Avicenna (AD 980) şifa sanatını renklerle geliştirmiştir. Hem tanı hem de tedavide rengin hayati önemini açıkladı. Avicenna’ya göre, ‘Renk, hastalığın gözlemlenebilir bir belirtisidir.’ Ayrıca vücudun sıcaklığı ve fiziksel durumu ile ilgili renk tablosu geliştirdi. Kırmızının kan dolaştırdığı, mavi veya beyaz soğutulduğu ve sarının kas ağrısı ve iltihaplanmasının azaldığı görüşüyle renk tedavisi kullandı ( 6). Avicenna’nın çalışmaları şüphesiz o zamanlar Sinir sisteminde sakinleştiren Yeşil renk Kromoterapi kullanımını geliştirdi. Şifaların renk özelliklerini tartıştı ve tedavi için önerilen yanlış rengin belirli hastalıklarda kesinlikle bir yanıt gelmeyeceğini belirten ilk kişi oldu. Örneğin, bir burun kanaması olan bir kişinin parlak kırmızı bir renge boyanmamalı ve kırmızı ışığa maruz bırakılmaması gerektiğini, çünkü bu kanlı mizahi canlandıracağını, buna karşılık mavinin onu rahatlatmasına ve kan akışını azaltmasına dikkat etti. O zamanlar pratik bir anlayış gibi görünüyor, fakat bu renklerle ilişkili frekansların veya enerjilerin ayrı değerlerini bulamıyoruz.
indeks: Color therapy, art Iherapy, alternative treatment, renk, zihin, beden, duygu, denge, canlılık, Spor, fiziksel sağlığı, zihinsel sağlığı, ruhsal sağlığı, sanat terapisi, alternatif tedavi,
.
.
*#
*#