Çivit Mavisi Meme Bezinde Süt Akışını Azaltır. 2

Çivit Mavisi Meme Bezinde Süt Akışını Azaltır. 2

Aşırı üretim metabolizmanın hızlanmasına neden olur ve bu da uykusuzluk, sinirlilik, titreme, çarpıntı ve iştahın artmasına rağmen azalmış kilo ile kendini belli eder. Bazen aşırı aktif olan tiroid bezi küçük veya büyük bir şekilde boğazda görülebilir. Buna “tiroid nodülü” adı verilir. Bağışıklık sistemi ile oluşan hipertiroidism (Basedow hastalığı) sıklıkla dışarı çıkmış göz küreleri ile karakterizedir. Tiroid kanseri ve iltihaplar da bezi etki altına alarak büyümesine neden olabilir. Meme bezi faaliyetini önleyen ve süt akışında azalmasına faydalı Çivit mavisi Hipertiroidismden yakınan insanların iyot ve kontrast madde içeren ilaçlardan kaçınması ciddi reaksiyonların oluşmaması için önemlidir (tirotoksik kriz). Aşırı aktif tiroidin tedavisi sebebine bağlıdır. Radyoiyot tedavisi de denilen ilaçları ya da sonunda cerrahiyi kapsar. Endokrin orbitopati, göz küresinin dışarı doğru çıkmasıdır, tiroid bozukluklarıyla beraber görülür. Endokrin orbitopati kadınları erkeklere göre 6 kat daha fazla etkiler. En sık göze çarpan üç semptom: geri çekilmiş üst gözkapağı, ileri doğru çıkan gözküreleri ve bozulmuş göz hareketleridir. Meme bezi faaliyetini önleyen ve süt akışında azalmasına faydalı Çivit mavisi Bu semptomlar hastada bir yere dik dik bakıyormuş izlemini yaratır. Bunun yanı sıra, bu semptomlar gözkapağının geri çekilmesi (enflamasyon ya da üst göz kapağını kaldıran kasta yara izi kalması), korneanın kuruması, konjuktivit ve korneal ülser gibi şikayetlere de sebep olur. Meme bezi faaliyetini önleyen ve süt akışında azalmasına faydalı Çivit mavisi Hipertiroidism, tiroid hormonlarının aşırı üretilmesidir ve uykusuzluk, sinirlilik, titreme ve kilo kaybına yol açar. Tiroid bezinin aşırı derecede aktif olması (hipertiroidism), tiroid hormonlarının aşırı üretilmesidir. Hipertiroidism; bağışıklık sistemi tarafından uyarılan tiroid, tiroid bezi veya nodülünün otonom aşırı aktivitesi ve de tiroid hormonu içeren ilaçların aşırı tüketilmesi gibi çok çeşitli nedenlerle ortaya çıkabilir.

Kadın Canlıların üreme organları, yumurtalık (ovaryum), yumurta kanalı (oviduk), döl yatağı (rahim) ve vagina olmak üzere dört yapıdan meydana gelir. Dişi Canlıların üreme hücresi olan yumurta, yumurtalıkta oluşur. Ergenlik çağında her ay bir yumurta gelişerek yumurta kanalından dışarıya bırakılır. Buna ovulasyon denir. Döl yatağı, döllenen yumurtanın anne karnında tutunup geliştiği yerdir. Bebek, doğana kadar gelişimini burada sürdürür.
Canlıların üreme sistemi, sinir sistemi ve iç salgı sisteminin salgıları ile kontrol edilir. Erbezlerinde erkeklik hormonu androjen salgılanır. Bu hormona testosteron da denir. Testosteronun eşey organlarının büyümesi, sakal çıkması, sesin kalınlaşması gibi etkileri vardır. Bayanlarda progesteron ve östrojen hormonu salgılanır. Bu hormon, sesin incelmesi, göğüslerin çıkması, ay halinin görülmesi gibi olayları kontrol eder. Canlıların üreme organlarının sağlığı için temizliğe özen gösterilmeli, iç çamaşırları, temiz kullanılmalı, tuvaletlerin temizliğine itina edilmelidir.
Canlıların üreme sisteminin sağlığı ve korunması tüm diğer sistemlerimiz gibi Canlıların üreme sisteminin sağlığı ve korunması çok önemlidir. Canlıların üreme sistemi, sinir sistemi ve iç salgı bezlerinin salgılarıyla kontrol edilir. Canlıların üreme sistemimizin sağlığını etkileyen etmenlerin başında sigara gelmektedir. Özellikle sigara içen bayanların çocuklarının gelişimi yavaş olur. Sigara içen bir anneden doğan çocuk akciğer hastalıklarına kolay yakalanır. Frengi, bel soğukluğu, AIDS gibi hastalıkların nedeni, evlilik dışı cinsel ilişkilerdir. Bu nedenle evlilik dışı cinsel ilişkilerden kaçınmak gerekir. Bu durum, toplum yaşamını alt üst eden ve İnsan onurunu zedeleyen kötü bir davranıştır. Aile planlaması bilinçli bir şekilde yapılmalıdır. Aile planlamasının bilinçsizce yapılması da Canlıların üreme sisteminin sağlığını bozar. Örneğin; kürtaj anne sağlığını bozan en önemli faktördür. kürtaj bir aile planlaması yöntemi olarak kabul edilmemektedir. Gerek Canlıların üreme sistemimiz gerekse diğer sistemlerin sağlığının korunmasında eğitimin ve koruyucu hekimliğin önemi büyüktür.
Böbrekleri ve böbreküstü bezlerini uyaran kızıl rengi öncelik edenlerde sakin bir yaşam sürmek ve dürüst bir topluluk için de yaşamayı arzulamak söz konusudur. Bu kişiler eleştirilerden hoşlanmama ve dolu dizgin bir hayat yaşama arzusu taşımalarına rağmen, değişikliklerin getireceği riskleri göze alamamaktadırlar. Meme bezi faaliyetini önleyen ve süt akışında azalmasına faydalı Çivit mavisi Fazla kuruntuludurlar ve sürekli başkalarının kendilerini hor gördüğünü, çekiştirdiğini düşündükleri için, yapmak istedikleri konusunda kendi kendilerini frenlerler. Griyi çok sevenlerin az toleranslı olmalarına bağlı olarak, kendilerini mutlu hissedememeleri söz konusudur. Meme bezi faaliyetini önleyen ve süt akışında azalmasına faydalı Çivit mavisi Arzu ve özlemleri yüreklerini kemirmesine karşın, bunları dışa vurmuyor vuramıyor ve baskı altına alınmış olan bu duygular, bu kişilerin zaman zaman ruhsal sıkıntılarına da neden olabilmektedir. Meme bezi faaliyetini önleyen ve süt akışında azalmasına faydalı Çivit mavisi Aslında devletin renk bağlamında her şeyi gridir Gri ağırlıklı ve dolayısıyla sisli-puslu olan üst düzey bürokratların odalarının görünümüne bağlı olarak, buralarda yaratıcılığın öldürüldüğü engellendiği ve kişilerde mesai bitse de gitsek, mesai bitse de gitsek şeklinde saatine bakan İnsan prototipi oluşturulduğu ve böylesi mekanlarda çalışanların, sabah 9, 00 ile akşam 17, 30 arasındaki en değerli olan şeylerini yani zamanlarını öldürdüklerini öldürebileceklerini söylemek kanımızca çok da yanlış olmayacaktır. İşte bu nedenle, ille de Meme bezi faaliyetini önleyen ve süt akışında azalmasına faydalı Çivit mavisi kullanılacaksa, Meme bezi faaliyetini önleyen ve süt akışında azalmasına faydalı Çivit mavisi kesinlikle canlı Renklerle aksesuarlamalar yapılarak bir başkalaşma sağlanmalıdır. Genel müdürlükte daire başkanlarının, başkan yardımcılarının ve şube müdürlerinin odalarının Meme bezi faaliyetini önleyen ve süt akışında azalmasına faydalı Çivit mavisi ile harmanlanmış olmasına karşın, Emniyet Genel Müdürümüz Doç. Turan Genç in makam odasının dekorasyonu, tüm genel müdürlük binasındaki yoğunlaştırılmış Meme bezi faaliyetini önleyen ve süt akışında azalmasına faydalı Çivit mavisi lemenin aksine; renk li, sıcak, canlı ve kıpır kıpır koltuk takımları, mobilyalar ve halılarla yapılmıştır ve aynalarla da mekan genişliği ve zenginliği sağlanmıştır ki, bu durumun üretkenliği motive edici, çalışmayı destekleyici ve için de bulunulan mekan ile orada çalışan kişinin bütünleşebileceği bir yapıyı göstermektedir. Kanımızca aynı Emniyet Genel Müdürü nün makam odasındaki renk liliğin, diğer daire başkanlarının, başkan yardımcılarının ve şube müdürlerinin odalarında da uygulanmasında sayısız yararların olduğu söylenebilirse giyilmektedir.
Meme bezi faaliyetini önleyen ve süt akışında azalmasına faydalı Çivit mavisi Meme bezi faaliyetini önleyen ve süt akışında azalmasına faydalı Çivit mavisi Kromoterapi, hastalıkları tedavi etmek için elektromanyetik radyasyonun görünür spektrumunu (Renkleri) kullanan bir tedavi yöntemidir. Çeşitli hastalıkların tedavisinde yıllar geçtikçe başarıyla kullanılan yüzyıllarca bir kavramdır. Meme bezi faaliyetini önleyen ve süt akışında azalmasına faydalı Çivit mavisi Meme bezi faaliyetini önleyen ve süt akışında azalmasına faydalı Çivit mavisi Kromoterapi konusunda eleştirel bir analiz yaptık ve günümüze kadar bilimsel gelişimini belgeledik. Birkaç araştırmacı, niceliksel çalışma olmadan, temel bilimsel ilkeleri keşfetmeyi denedi. Konu ile ilgili olarak, Renklerin tedavi metodolojileri ve iyileşme Özellikleri ne odaklanmış tam bir tedavi sistemi sağlayan yeterli sayıda yayınlanmış malzeme bulunabilir. Bir dizi çalışma, İnsan vücudu ve Renkler arasındaki ilişkiyi ayrıntılı bir şekilde ortaya koymuştur. Aynı zamanda, su moleküllerinin kuantum mekanik dipol momentini deşifre etmeye yönelik Meme bezi faaliyetini önleyen ve süt akışında azalmasına faydalı Çivit mavisi Meme bezi faaliyetini önleyen ve süt akışında azalmasına faydalı Çivit mavisi Kromoterapiye yönelik çeşitli araştırmalar yapma imkânını da gösteriyoruz. Başka Renklerin absorbe edilmesiyle sonuçlanan kuantum mekanik dipol momenti, yük nicemleme fenomeni üretir. Bu derleme, elektromanyetik radyasyon / enerji alanında bilim gelişiminin bu eski teorinin yeni boyutlarını keşfetmede çok yararlı olabileceğini göstermektedir.
Anahtar Kelimeler yük kuantilasyonu, Meme bezi faaliyetini önleyen ve süt akışında azalmasına faydalı Çivit mavisi Meme bezi faaliyetini önleyen ve süt akışında azalmasına faydalı Çivit mavisi Kromoterapi, elektromanyetik dalgalar
Newton’un fikirleri, yeryüzünün yerçekimi alanında bulunan katı maddeleri ve hareketli nesneleri anlamamıza yardımcı oldu. Bununla birlikte Einstein, ünlü E = mc iki denklemiyle, enerji ve maddenin aynı evrensel maddenin ikili ifadeleri olduğunu belirledi (1 ).
Bir maddenin titreşim hızı, maddenin yoğunluğunu ve ya biçimini belirler. Yavaş titreyen bir maddeye fiziksel madde denirken, subatomik (ışık hızında ya da üzerinde titreşen) ince ya da saf ışık enerjisidir. Işık, doğadaki elektrik ve manyetik alanların dalgalanması olan elektromanyetik radyasyondur. Daha basit, ışık enerjidir ve renk fenomeni enerji ile maddenin etkileşiminin ürünüdür. Her Renkli ışının dalga boyu, frekansı ve enerjisi her renk için sabitlenir; yani belirli bir dalga boyu, belirli bir frekans ve o dalganın belirli bir miktarı ayrı bir renk olarak adlandırılmıştır. İnsan gözü elektromanyetik radyasyona ancak 380 ila 780 nm arasında kabaca dalga boylarında duyarlıdır. Bu küçük parçaya görünür spektrum ve ya görünür ışık denir. Görünür ışık, sayısız elektromanyetik frekansa bölünebilir ve frekans, gökkuşağının rengi ile ilgilidir kırmızı, turuncu, sarı, yeşil, mavi, çivit, mor ve bunların tüm titreşimleri. Gözlenebilirle sınırlı olan Newton konseptleri, çağdaş tıp tarafından da uygulanmıştır; bu tıp, çeşitli materyal parçalarını anlamak ve düzenlemek suretiyle toplam resmin öngörülebilir olabileceği fikrindedir. Yani, vücudun bir kısmı arızalandığında, makineyi nasıl ele aldığımızla benzer şekilde çıkarılır ve ya değiştirilir. Alternatif olarak, genellikle negatif yan etkilere neden olan kimyasal maddeler ile işlenir. Basitçe belirtmek gerekirse, çağdaş tıp semptomları ve etkileri incelemekte ya da bunları bastırmaktadır, ancak kendisi gerçek kaynaklı hastalıklı yaşam enerjileri ile ilgili değildir. Einstein’ın yaklaşımı, İnsan vücudunu, kimyasal parçaların bir birleşimi olarak değil, evrenin elektromanyetik / enerji sistemi ile uyum için de çalışan toplam ve eksiksiz bir sistem olarak ele almaktadır. bir ). Her canlı, sağlık koşullarını etkileyen ışığa tutulmuştur Meme bezi faaliyetini önleyen ve süt akışında azalmasına faydalı Çivit mavisi Meme bezi faaliyetini önleyen ve süt akışında azalmasına faydalı Çivit mavisi Kromoterapi doktrinine göre İnsan vücudu temel olarak Renkler den oluşur. Vücut Renkler den var olur, vücut Renklerle uyarılır ve Renkler vücutta işlev gören çeşitli sistemlerin doğru çalışmasından sorumludur. Vücudun tüm organları ve ekstremiteleri kendi Renklerine sahiptir. Tüm organlar, hücreler ve atomlar enerji olarak bulunur ve her formun frekansı ve ya titreşim enerjisi vardır. Organlarımızın ve enerji merkezlerinin her biri titreşir ve bu Renklerin frekanslarıyla uyum sağlar. Vücudun çeşitli kısımları bu beklenen normal titreşimlerden saptığında, vücudun hastalıklı ve ya en azından düzgün çalışmadığı varsayılabilir. Titreşim tekniğinde ( Meme bezi faaliyetini önleyen ve süt akışında azalmasına faydalı Çivit mavisi Meme bezi faaliyetini önleyen ve süt akışında azalmasına faydalı Çivit mavisi Kromoterapi) doğan titreşim oranları, vücutta bulunan hastalıklı enerji modelini denklikleyecek şekildedir. Çünkü her organda, organın en iyi işlev gören enerjik bir düzeyi vardır. Bu titreşim oranından herhangi bir sapma patoloji ile sonuçlanır, buna karşılık uygun enerji düzeylerini fiziksel organlara geri yüklemek iyileşmiş bir vücuda dönüşür.
Meme bezi faaliyetini önleyen ve süt akışında azalmasına faydalı Çivit mavisi Meme bezi faaliyetini önleyen ve süt akışında azalmasına faydalı Çivit mavisi Kromoterapi, İnsanlığın görünür renk tayfı olarak bilinen kozmik elektromanyetik enerji spektrumundaki dar bir banttır. Kırmızı, yeşiller, mavimler ve bunların kombine türevlerinden oluşur ve ultraviolet ile kızılötesi enerji ve ya titreşim aralıkları arasında algılanabilir Renkler üretir. Benzersiz dalga boyu ve salınımlarıyla bu görsel Renkler, bir ışık kaynağı ile kombine edildiğinde ve bozulmuş organlara ve ya yaşam sistemlerine seçilerek uygulanırsa, vücut için gerekli olan iyileştirici enerjiyi sağlar. Işık hem fiziksel hem de eterik bedenleri etkiler. Renkler, İnsan vücudundaki biyokimyasal ve hormonal süreçlerin birinci harekete geçiricisi olan elektrik uyarılarını ve manyetik akımları ve ya enerji alanlarını, tüm sistemi ve organlarını denkliklemek için gerekli uyarıcıları ve ya sakinleştiricileri üretir. Antik gözlem Meme bezi faaliyetini önleyen ve süt akışında azalmasına faydalı Çivit mavisi Meme bezi faaliyetini önleyen ve süt akışında azalmasına faydalı Çivit mavisi Kromoterapisi yüzyıllar önce yapılmış bir kavramdır. Renk tıbbı öyküsü diğer tıbbın kadar eskidir. Fototerapi (hafif terapi) antik Mısır, Yunanistan, Çin ve Hindistan’da uygulanmıştır. Mısırlılar, iyileşme için güneş ışığı ve renk kullanıyorlardı. Renk, M. Ö. 2000’den beri tıp olarak araştırılmıştır. O çağın İnsanları tıp olarak Renklerin bilimsel gerçeklerinden kesinlikle habersizdi, ancak Renklerle şifa konusunda kesinlikle inanmışlardı. İki renk karıştırıldıklarından habersiz oldukları için şifa için birincil Renkler (kırmızı, mavi ve sarı) kullandılar. Bilim, o zamanlar sessiz kaldı gözüküyor.
Avicenna (AD 980) şifa sanatını Renklerle geliştirmiştir. Hem tanı hem de tedavide rengin hayati önemini açıkladı. Avicenna’ya göre, ‘Renk, hastalığın gözlemlenebilir bir belirtisidir.’ Ayrıca vücudun sıcaklığı ve fiziksel durumu ile ilgili renk tablosu geliştirdi. Kırmızının kan dolaştırdığı, mavi ve ya beyaz soğutulduğu ve sarının kas ağrısı ve iltihaplanmasının azaldığı görüşüyle renk tedavisi kullandı (6). Avicenna’nın çalışmaları şüphesiz o zamanlar Meme bezi faaliyetini önleyen ve süt akışında azalmasına faydalı Çivit mavisi Meme bezi faaliyetini önleyen ve süt akışında azalmasına faydalı Çivit mavisi Kromoterapi kullanımını geliştirdi. Şifaların renk Özelliklerini tartıştı ve tedavi için önerilen yanlış rengin belirli hastalıklarda kesinlikle bir yanıt gelmeyeceğini belirten ilk kişi oldu. Örneğin, bir burun kanaması olan bir kişinin parlak kırmızı bir renge boyanmamalı ve kırmızı ışığa maruz bırakılmaması gerektiğini, çünkü bu kanlı mizahi canlandıracağını, buna karşılık mavinin onu rahatlatmasına ve kan akışını azaltmasına itina etti. O zamanlar pratik bir anlayış gibi görünüyor, Ancak bu Renklerle ilişkili frekansların ve ya enerjilerin ayrı değerlerini bulamıyoruz. 19. Yüzyıl Fikirleri ve Uygulamaları Pleasanton (1876) yalnızca maviyi kullandı ve yaralanmalar, yanıklar ve ya ağrılar durumunda mavinin ilk telafi olduğunu belirtti.

Bulgularını bitkisel, hayvanlar ve İnsanlardaki rengin etkileri üzerine bildirdi. “Mavi ve şeffaf cam bölmeleriyle yapılan sera için de yetiştirilirlerse, kaliteli ve rim ve üzüm büyüklüğü önemli ölçüde artabilir”. Bazı hastalıkları iyileştirdi ve hayvanların mavi ışığa maruz bırakarak doğurganlığın yanı sıra fiziksel olarak olgunlaşma oranını da artırdı. Mavi renk kullanan aynı yöntem Hassan (1999) tarafından benimsenmiş ve yaralar ve yanıklar için birinci basamak tedavisi olarak çok yararlı bulmuştur. Pleasanton’un çalışması bilimsel kanıtlara ve kanıtlara sahip olmadığından, bilimsel toplumlar nezdinde hiçbir kural getirilmedi ve bu da çalışmalarıyla bilimsel gerekçelerle renk / titreşim iyileşmesi gelişimi arasında büyük bir boşluk bıraktı. Araştırmalar, bugüne kadar, özellikle tarımsal gelişim ve hayvanlar üzerindeki büyük fikirleri üzerine yapılabilirse, araştırmacılar yeni keşifler yapabilir. Kalp atışı bir kasılma ve bir gevşemeden ibarettir. Normal kalp atışı 0, 85 sn sürer. Bu sürenin 0, 45 sn si kasılma, 0, 40 sn ise dinlenme zamanıdır. 0, 45 sn nin 0, 15 sn de kulakçıkların, 0, 30 sn de ise karıncıkların kasılması gerçekleşir. Her kalp atışında kalpten 70 ml kan pompalanır. Sağlıklı bir insanda dakikada ki kalp atış sayısı 70 80 kadardır. Bu sayı bebeklerde ortalama 120 dir. Kalbin kasılma olaylarının kontrolü kalbin kasılma olaylarının kontrolü belirli yerlerinde bulunan özelleşmiş dokularla gerçekleşir. Kalpte kasılmanın başlaması için gereken ilk uyarı otonom sinir sistemi tarafından berilir. Kalbin çalışmasını düzenleyen özelleşmiş dokular sırasıyla; sinoatrial düğüm (S. A), atrioventriküler düğüm (A. V) ve atrioventriküler düğümün uzantısı olan his demetleridir.
Sinoatrial düğüm, kalbin sağ kulakçığının arka duvarında bulunan özelleşmiş kas fibrillerinden meydana gelir. Kas fibrilleri kulakçıkların her tarafına yayılarak karıncıklara doğru uzanır. Otonom sinir sistemi tarafından uyarılan sinoatrial düğüm, kulakçıkların kasılmasını başlatır ve kalbin kasılma ritmini denetler. Sinoatrial düğümden yayılan uyartılar fibrillerle atrioventriküler düğüme aktarılarak onların uyarılmasını sağlar. Atrioventriküler düğüm, kalbin arka duvarında iki karıncık arasında bulunur. Atrioventriküler düğümden çıkarak sağ ve sol karıncık ucuna doğru uzanan özelleşmiş liflere his demetleri adı ve rilir. Atrioventriküler düğümün uyarılması ile uyartılar his demetlerine yayılır ve karıncıkların kasılması sağlanır. Kalp kası, kasılması için gereken enerjiyi, yaptığı oksijenli solunumdan karşılar.
Kalbin Çalışmasını Etkileyen Faktörler Kalp atışları, kalbin kendi yapısındaki özel dokularla sağlanmaktadır. Ancak bazı iç ve dış etkenler sinoatrial düğümü uyararak kalp atışlarının hızlanmasını sağlar. Kalbin çalışma hızının değişmesine sinirler, bazı hormonlar, bazı kimyasal maddeler, vücut sıcaklığının artması ve çalışma temposunun yükselmesi neden olmaktadır. Otonom sinir sistemine ait sempatik sinirler kalbin çalışmasını hızlandırıcı etki yaparken parasempatik sinirler (Kapus siniri) ise kalp atışlarını yavaşlatır. Sempatik ve parasempatik sinirlerin kalbin çalışmasını etkilemeleri salgıladıkları hormonlarla gerçekleşir.

Heyecan ve stres gibi durumlarda kanda sempatik sinirlerden salgılanan adrenalin hormonu ile tiroid bezinden salgılanan tiroksin hormonu kalp atışlarını hızlandırır. Parasempatik sinirlerden salgılanan asetilkolin ise hızlanan kalbin çalışmasını yavaşlatarak normale döndürür. Kafein gibi bazı uyarıcı kimyasal maddeler kalp atışlarını hızlandırır. Ayrıca kandaki karbondioksit miktarının artması, ateşli hastalıklara bağlı olarak vücut sıcaklığının artması da kalbin çalışmasını hızlandırır. Günlük normal çalışma temposunun yükselmesi durumunda da vücuda daha fazla oksijen ve besin iletmek için kalbin çalışmasında hızlanma gözükür.
C. KAN DAMARLARI İnsanın dolaşım sistemindeki kan damarları atar damar, kılcal damar ve toplar damar olmak üzere üç çeşittir. Atar damarlar ve toplar damarlar dokulara kanı taşırken kılcal damarlar ise doku hücrelerinin madde değişimlerini gerçekleştirirler. Kalpten atar damarlarla çıkan kan, her organın için deki kılcal damarlara yayılır. Kılcallardaki kan daha sonra toplar damarlarla yeniden kalbe döner. Genel olarak toplar damarlar kalbe kan getirirken, atar damarlar ise kalpteki kanı vücuda götürürler.
1. Atar Damarlar Kalpteki kanı diğer organlara taşıyan damarlardır. Atar damarlardaki kanın akış yönü kalpten vücuda doğrudur. Akciğer atar damarı hariç diğer atar damarların hepsi temiz kan yani oksijen yoğunluğu fazla olan kan taşır. Akciğer atar damarı ise kalpteki kirli kanı temizlenmesi için akciğere götürür.
Atar damarlar yapı olarak üç tabaka halinde incelenir. En dışta bulunan dış tabaka lifli bağ dokusundan oluşmuştur. Bu tabakadaki elastik lifler kalp atışları ile oluşan yüksek kan basıncına karışı damarların dayanıklılığını artırır. Elastik lifler ayrıca atar damarların dayanıklılığını artırır. Elastik lifler ayrıca atar damarlara esneklik de kazandırır. Orta tabaka, düz kas dokusundan meydana gelmiştir. Düz kaslar otonom sinir sistemine bağlı olarak kasılıp gevşeyerek kan akışına yardımcı olur. Orta tabakada da dış tabaka olduğu gibi elastik lifler bulunur. Orta tabakada ayrıca sinir telleri de yer alır. Atar damarların en iç tabakası tek sıralı yassı epitel hücrelerinden (endotel) oluşmuştur. Yassı şekilli olan bu hücreler pürüzsüz ve kaygan olmaları sayesinde damar için deki kan akışını kolaylaştırırlar. Atar damarlardaki kanın hareketi kalbin karıncıklarının kasılması ve yapısındaki düz kasların kasılması ile oluşan kan basıncı sayesinde gerçekleşir. Meme bezi faaliyetini önleyen ve süt akışında azalmasına faydalı Çivit mavisi
Atar damarlar kanın akış yönü olarak kalbe en yakın damarlar olduğu için kan basıncı, en yüksek bu damarlarda ölçülür. Kalbin kulakçık ve karıncıklarının yaptığı kasılma gevşeme hareketlerine bağlı olarak damarlarda da ritmik olarak kasılma ve gevşemeler meydana gelir. Kalp atışlarının bu şekilde damarlarda tekrarlanmasına nabız, damarlardaki kanın damar çeperlerine yaptığı basınca ise tansiyon denir. Kalbin karıncıklarının kasılma sırasında atar damarlardaki kanın damar çeperine yaptığı basınca büyük tansiyon (sistolik kan basıncı) denir. Karıncıkların gevşemesi sırasında kanın damar çeperine yaptığı basınca ise küçük tansiyon (diastolik kan basıncı) adı ve rilir. Tansiyon cinsiyete, yaşa v. b. faktörlere göre değişmekle beraber yetişkinlerde ortalama olarak büyük tansiyon 120 mm-Hg küçük tansiyon ise 70 mm-Hgdır. Meme bezi faaliyetini önleyen ve süt akışında azalmasına faydalı Çivit mavisi
2. Toplar Damar Vücuttan kalbe kan getiren damarlardır. Toplar damardaki kan vücuttan kalbe doğru akmaktadır. Toplar damarlarda karbondioksit yönüyle zengin olan kirli kan taşınır. Sadece akciğer toplar damarı başka olarak akciğerden kalbe temiz kan taşır.
Toplar damarlar atar damarlarda olduğu gibi üç tabakadan yapılmıştır. Ancak dış ve orta tabakada bazı başkalıklar gözükür. Dış tabakada bulunan bağ doku lifleri toplar damarlarda daha az sayıdadır. Ayrıca orta tabakada, atar damarlarda bulunan elastik lifler damarlarda bulunmaz.
Toplar damarların çapı atar damarlara göre daha büyüktür. Bu durum toplar damarların daha fazla kan bulundurmasına neden olur. Toplar damarlar vücuttaki kanın akış yönü olarak kalbe en uzak olduğu için kan basıncı ve kanın akış hızı atar damarlara göre daha yavaştır. Kan akışını hızlandırmak için vücudun alt kısımlarındaki toplar damarda kapakçıklar bulunur. Ayrıca iskelet kaslarının kasılması da kanın hareketine yardımcı olur.
Kapakçıklar yukarıya doğru tek yönlü açılarak toplar damarlardaki kanın yerçekimine ters yönde ilerlemesine yardımcı olurlar. Kalbin negatif emme basıncı da kanın toplardamarlarda ilerlemesinde etkilidir. Meme bezi faaliyetini önleyen ve süt akışında azalmasına faydalı Çivit mavisi 3. Kılcal Damarlar Atar damar ve toplar damarların arasında bulunarak onları birbirine bağlayan kılcal damarlar dokuların içlerine kadar yayılarak çok geniş bir yüzey oluştururlar. Kılcal damarlar çok ince olmasına rağmen toplam çapları atar damar ve toplar damarlara göre daha fazladır. Toplam yüzeyleri fazla olduğu için en düşük kan akış hızına kılcal damarlarda rastlanır. Bu durum kılcal damarlarla dokusu sıvısı arasındaki madde değişimini kolaylaştırır.
Migrenden “Botoks” İle Kurtulun! Migren tedavisindeki bir başka yaklaşım ise yüzdeki kırışıklıkları yok etme amacı ile kullanılan botoks. Botoks yaptıran migrenli hastaların baş ağrılarının azaldığının fark edilmesi migren tedavisinde botoks kullanımının yolunu açtı. Yapılan araştırmalar üç aydan fazla bir süre boyunca, ayda 15 ya da daha fazla gün, Meme bezi faaliyetini önleyen ve süt akışında azalmasına faydalı Çivit mavisi ve migren karakterinde baş ağrısı olarak tanımlanan kronik migren tedavisinde botoks uygulamasının etkili olduğu gösterdi. Bu etkinin, botoks’un, sinir sonlanma bölgelerinde bazı nörotransmitterlerin salınımını engellemesi yoluyla inflamatuvar ağrıyı önlemesinden kaynaklandığı düşünülüyor.
Migren tedavisinde Botoks; alın, şakaklar, ense ve boyun bölgesine uygulanıyor. Kozmetik amaçla sadece yüz bölgesinde uygulanan botoks, migren tedavisinde bundan başka olarak alın, şakaklar, ense ve boyun bölgelerinde belirli noktalara derialtına botulinum toksini iğne ile verilerek uygulanıyor. Çoğu durumda uygulamaların etkisi yaklaşık 3-4 ay süreceğinden tedavinin devamı için tekrarlanması gerekiyor. Baş ağrılarına, migren e etkili Sarı renk ve migreniçin botoks tedavisi dürüst olması için nöroloji uzmanı tarafından uygulanmal Amerika Birleşik Devletleri ve İngiltere’den sonra Vatanımızda de onaylanmış olan kronik migren tedavisinde botoks uygulanmasının dürüst olması için bir nöroloji uzmanı tarafından yapılması büyük önem taşıyor. Nöralterapi Migren Ağrılarına İyi Geliyor 1926 yılında migrenli bir hastanın tedavisi sırasında keşfedilen Nöralterapi tedavisi dünyada ve 2008 yılından itibaren Türkiye’de de uygulanan bir yöntemdir. Nöralterapi; kısa etkili lokal anesteziklerle yapılan bir iğne tedavisidir. Otonom omurilik sisteminin yeniden düzenlenmesi esasına dayanmaktadır. Komplikasyonu yok denecek kadar azdır ve hamileler dahil tüm yaş gruplarına uygulanabilmektedir. Nöralterapi ve bütüncül yaklaşım migren tedavi başarı şansını yükseltmiştir. Nöralterapi, migrenin derecesine bağlı olarak tetik nokta enjeksiyonları, manuelterapi, ganglion blokajları, ilaç ve selasyon gibi kombine tedavilerle desteklenebilmektedir.
Kişiye Özel Bir Tedavi Planı Belirlenmeli Meme bezi faaliyetini önleyen ve süt akışında azalmasına faydalı Çivit mavisi ve migrenşikayeti yaşayan kişilerin geçmiş hikayesi incelenmeli, baş ve boyun bölge muayenesinin ardından nedene yönelik olarak kişiye özel bir tedavi planı çıkartılmaktadır. Muayene sırasında kas yapılarını incelemek gerekir. Boyun ve sırt bölgesindeki bir tetik nokta örneğin adale kasılması, kulunç girmesi de enseden başlayan, tek taraflı göz ve yüz ağrısına neden olabilir. Hastanın su tüketimi, nasıl beslendiği, uyku düzeni, stres derecesi, çevresel şartları, gastrointestinal durumları belirlenmelidir. Çünkü fizyolojik bozukluklar da ağrının fazla algılanmasını sağladığı gibi ağrıyı tetikleyebilir. Günümüzde pek çok insan boyun ve sırt ağrısı yaşamaktadır ve bunlara ek olarak gelişen baş ağrıları da migren tanısıyla oldukça sık karıştırılmaktadır. Migren hastalığında beyin cerrahisi, nöroloji, psikiyatri, fizik tedavi bölümleri ile multidisipliner bir yaklaşım gereklidir. Yapılan çalışmalar göstermektedir ki; hastaların aslında yüzde 53’ü psikojenik faktörlere ya da hastalık sonrası gelişen psikoloji bozukluğuna bağlı olarak ağrılar çekmektedir. Bu sebepten her hastaya aynı metodu kullanmak doğru bir yaklaşım değildir. Migreni Olanlar Hangi Egzersizleri Yapmalı? Yapılan araştırmalar migrene iyi gelenler arasında hafif egzersizler yapmanın öneminin büyük olduğunu gösteriyor. Hafif egzersizler Meme bezi faaliyetini önleyen ve süt akışında azalmasına faydalı Çivit mavisi ve migrenataklarının sıklık ve şiddetini azaltabilir ve migrenin koruyucu tedavisinde faydalı olabilir. Migren ağrılarınız var ise sizi çok fazla yormayacak, düzenli bir aerobik egzersiz programı uygulayabilirsiniz. Bunun yanı sıra hayatınızda migren varsa jogging, yüzme, dans, bisiklet ve tempolu yürüyüş de tercih edebileceğiniz egzersiz seçeneklerinden. Meme bezi faaliyetini önleyen ve süt akışında azalmasına faydalı Çivit mavisi ve migrenDepresyona Neden Olur Mu? Kronik migren ağrıları olan kişilerde depresyon ve anksiyete belirtilerine daha çok rastlanır. Kronik migrenin tanımı ise üç ay süre ile, iki günde bir veya daha sık baş ağrılarına sahip olmanızdır. Migren ağrılarınız kronik olmasa da eğer depresyon ve anksiyeteye sahipseniz bu durum migren ağrılarınızın artmasına neden olur. Meme bezi faaliyetini önleyen ve süt akışında azalmasına faydalı Çivit mavisi ve migrentedavisinde depresyon ve anksiyetenin de tedavi edilmesi çok önemlidir.

 

İndeks: Süt bezi, Çivit mavisi, renk, zihin therapy, color therapy, heart, therapy, chromotherapy, ekonomik, kromoterapi, health, Color, mind, body, physical +90 534 519 9001, Bursa, enerjist masör, masör, Emre Karakaya,

.

Kromoterapi Altın Renk Karaciğeri Düzenler.

Yorgun ve Bitkin Düşenlere Hurma Dinçlik ve Enerji verir.

Anne Sütü Gözde Kaşıntı, Nezle, Kızarıklığa Faydalıdır.

.

—–

loading…

—–




—-
.

Bilgi kaynaklarımız:
www.enerjistmasor.com

www.bitkiveinsan.com

www.faydaliyasam.com

www.google.com

UYARI:
Sitemizde hastalikları teşhis tedavi etmek ile ilgili 1219 sayılı Tababet Kanunu’na göre sadece doktorların görevi olduğu bilinciyle, web sitesinde yer alan bilgiler sağlıklı ve yararlı yaşama hakkında bitkisel doğal tavsiye niteliğinde olup paylaşımlar ve konularımız tavsiye ettiğimiz ürünlerimiz ilaç değil, yaşama yararlı besin destek ürünleridir. Tedavi veya hekim tedavisi yerine geçmez. Paylaşılan metinlerde ve Kürlerin içerisinde geçen bitkilerin kullanımından önce, özellikle adı geçen bitkilere alerjiniz olup olmadığını doktorunuza kontrol ettirdikten sonra kullanmanız tavsiye olunur. Yaşama sağlıklı, afiyet içinde, yararlı yaşamanız dileklerimizle…

—–


—–

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir