Kromoterapi Mavi renk Uykusuzluğa Tedavidir.

Kromoterapi Mavi renk Uykusuzluğa Tedavidir.
Sakinleştirici, gevşetici renk olarak bilinen Kromoterapi Mavi renk Diğer basit imgeleme egzersizleri özel problemler ile başa çıkmak için bedeninize özel renkler almayı imgelemeyi içerir. Uykusuzlukla başa çıkarken, tüm bedeninize mavi rengi soluduğunuzu imgeleyebilirsiniz, mavi ışığın bedeninizin her hücresine ve organına nüfuz ettiğini imgeleyin. Uykuya dalana kadar, bedeninizin mavi ile dolu bir kap olduğunu imgeleyin. Uykuya dalmak için ilk teşebbüsünüz başarısız olursa, tekrar deneyin, tekrarlanan uygulamalar çoğu zaman başarı ile sonuçlanır.

İlave olarak, mavi çarşaflar kullanın, mavi pijamalar giyin ve hatta mavi renkli gece lambası kullanın (Mavi sakinleştirici, gevşetici bir renk olarak bilinir). Depresyonu tedavi etmek için, bazı renk terapistleri aynı renk imgeleme uygulamasını önerirler, depresyon tedavisi için daha canlandırıcı bir renk olan turuncu renkli ışık kullanılır. Canlandırıcı etkisi nedeni ile bu egzersiz gece yapılmamalıdır, uykunuzu bozabilir. Ağrı verici artrit ile başa çıkmak için, tüm bedeninize sarı ışığı soluduğunuzu imgeleyin, özellikle ağrıdan etkilenen eklem yerlerine konsantre olun.
Sakinleştirici, gevşetici renk olarak bilinen Kromoterapi Mavi renk bazı renk uygulayıcılar ayrıca, her gün giydiğimiz elbiseler vasıtası ile, evlerimizdeki ve ofislerimizdeki eşyalardan ve hatta yediğimiz besinlerin renginden, renk enerjisini çeşitli formlarda aldığımıza inanırlar. Yediğimiz besinlerin renkleri çakralarımızla rezonansa girer ve onları süptil renk enerjisi ile besler. Kırmızı renkli besinler kök çakrasını besler, yeşil renkli gıdalar kalp merkezi için iyidir, mor ve menekşe gıdalar alın ve taç çakrası ile birlikte beyni besler. Güne gıdaların kırmızı, turuncu ve sarı alt spektrumu ile başlamayı önerir. Sonraki öğünlerde, bireyin yeşil, mavi, menekşe renkli gıdaları almasını tavsiye eder.
Sakinleştirici, gevşetici renk olarak bilinen Kromoterapi Mavi renk kırmızı ve menekşe ışığın bir harmanı olan macentanın duygusal sıkıntılar sırasında yardımcı olabilen bir “duygusal dengeleyici” olduğu düşünülür. Willis’e göre, açık macenta başın üzerindeki, bazen sekizinci veya transpersonel çakra olarak refere edilen çakranın rengidir. Aurik alan perspektifinden, macentanın “bırakı vermenin” rengi olduğu düşünülür. Fiziksel ve zihinsel seviyede, bu artık bize hizmet etmeyen fikirlerin ve düşünce kalıplarının salıverilmesi anlamına gelebilir. Duygusal seviyede, macenta şimdiki durumumuza faydası olmayan eski duygusal kalıpları ve duyguları bırakmayı temsil eder. Macenta açık pembe olduğunda, ruhsal sevginin rengine dönüştüğü söylenir. Açık pembe sevilen birinin kaybının veya romantik bir ilişkinin bitişinin neden olduğu “kırık kalpleri” iyileştirmede faydalı olabilir. Macentanın habis tümörleri (diğer terapiler ile birlikte) tedavi etmede faydalı olabileceğine inanır. Ek olarak, renk refleksolojistlerinin macenta ışığı kullanmasının meme kistlerini, kulak çınlamasını ve su tutmayı iyileştirmek için faydalı olabileceğini öne sürer.
Sakinleştirici, gevşetici renk olarak bilinen Kromoterapi Mavi renk Macenta duyguları dengeler. Hem aşırı duygusal, hem de çok az duygusal durumları yatıştırır ve gevşetir. Kalbi canlandırır. Mor gibi benzer canlandırıcı ve baskılayıcı etkiler üretir. Normal bir durum üretmek için kan basıncını otomatik olarak yükseltir veya düşürür. Damarları ve arterleri normal fonksiyona getirmek için canlandırır veya baskılar. Böbrekleri ve adrenal bezlerini canlandırır veya baskılar. Cinsel arzuları ve yetenekleri dengeler. Yeşilde olduğu gibi, macenta tüm rahatsızlıklar ve koşullar için kulanılır- diğer renkleri daha etkili yapar. Aurayı inşa eder güçlendirir ve yoğunlaştırır. Sakinleştirici, gevşetici renk olarak bilinen Kromoterapi Mavi renk beynimiz uykusuz yapamaz Sakinleştirici, gevşetici renk olarak bilinen Kromoterapi Mavi renk Uykunun önemini gösteren şeylerden biri yunus ve balina gibi suda yaşayan memelilerin, denizde yüzerken nasıl uyuduklarına bakıldığında görülür. Bu hayvanlar havadaki oksijeni solumak durumunda olduklarından suyun için de uyuduklarında boğulma riski yaşayacakları açık. Bundan dolayı yunuslar ve balinalar, uyku dönemleri boyunca beyin yarım kürelerinin bir tanesini uyutup diğerini uyanık tutar. Böylece dönüşümlü olarak uyuyan yarım küre dinlenirken diğer uyanık yarım küre, hayvanın hayatta kalmasını sağlar.
Sakinleştirici, gevşetici renk olarak bilinen Kromoterapi Mavi renk Öğrencilikte neredeyse adettir; sınav zamanı yaklaştığında uykusuz geceler, bol kahveli çalışma seansları bütün biyolojik ritimleri alt üst eder. Uykunun gerçekten doğal ve içsel bir “saat” mekanizması tarafından ayarlandığını biliyoruz; mesela bir insan dış ortamdan tamamen yalıtılmış bir ortamda birkaç gün tutulursa, uyku-uyanıklık döngüsünün yaklaşık 25 saatlik bir döngü boyunca otomatik olarak tekrar ettiği görülür. Sakinleştirici, gevşetici renk olarak bilinen Kromoterapi Mavi renk Dolayısıyla uyku ve uyanıklığımız sadece dış dünyanın bize verdiği zaman belirleme sinyalleri (zeitgeber) ile değil aynı zamanda içimizde (beynimizde) yer alan ritmik zaman ölçüm sistemleri tarafından da belirlenir. Fakat özellikle genç öğrenciler, sınav zamanı yaklaştıkça bu ritme karşı koyarak “daha fazla uyanık kalmak ve daha çok çalışmak” için ellerinden geleni yaparlar.
Sakinleştirici, gevşetici renk olarak bilinen Kromoterapi Mavi renk ile Uyku, beynimizin öğrendiği bilgileri “pekiştirmesi” , yani uzun süreli kullanım için depolayabilmesi adına çok önemli bir süreçtir. Gece uykusunun REM uykusu adı verilen özel bölümlerinde, beynimizde müthiş aktif bir süreç cereyan eder. Bu anlarda insanlardan kaydedilen beyin dalgaları, beynin neredeyse gündüz vakti uyanıkken olduğu kadar aktif bir durumda olduğunu gösterir bize. Bugünkü bilgilerimize göre bu REM dönemleri, beynimizin gün boyunca aldığı bilgileri “ayıklama, temizleme ve kaydetme” işini gördüğü zaman aralıklarıdır. Sakinleştirici, gevşetici renk olarak bilinen Kromoterapi Mavi renk Her gece yaklaşık 1. 5 saatte bir ortaya çıkan bu REM dönemleri, beynimizin neleri kaydedip neleri sileceğini belirleyen en önemli zihinsel faaliyetlerimizdir. Yapılan deneylerde, kişilerin uyanıkken öğrendikleri görevler sırasında gösterdikleri beyin faaliyet kalıplarının çok benzerlerini, o görevi öğrendikten sonra daldıkları uykuları sırasında alınan REM dönemi beyin faaliyetlerinde “tekrar ettikleri” sıklıkla gösterilmiştir. Yani öğrendiğiniz herhangi bir bilgi yahut beceri muhtemelen uykunun bu özel safhasında “prova edilir, gözden geçirilir ve kaydedilir” . Sakinleştirici, gevşetici renk olarak bilinen Kromoterapi Mavi renk Bu basit gerçekten yola çıkarak söylenebilecek çok belirgin şeyler var. Sağlıklı ve ve rimli bir öğrenme için zamanında ve yeterli düzeyde bir uyku şart. Özellikle REM uykusu, öğrendiğiniz yeni şeylerin uzun süreli kayda geçmesi için önemli. Bunun yanı sıra, gece uykusu sırasında salgılanan başta melatonin olmak üzere birçok hormon, beden sisteminizin uzun süre sağlıklı çalışabilmesi için gerekli. Sakinleştirici, gevşetici renk olarak bilinen Kromoterapi Mavi renk Melatonin hormonunun salgılanması ışık ile çok hızlı bir şekilde engellendiği için gece karanlık bir ortamda uyumak da oldukça önemli. Ne kadar uyku lazım. Uyku düzenimiz genetik bir saatle belirlense de çevresel ve yaşamsal faktörler de uykunun süresi ve kalitesi üzerinde belirgin bir etki yapar.

Sakinleştirici, gevşetici renk olarak bilinen Kromoterapi Mavi renk Fazla ve yüksek kalorili besinler tüketmek, gün için de hareket azlığı, uyku saatlerindeki düzensizlik, depresyon gibi duygu durum bozuklukları uykumuzun kalitesini azaltan unsurlar. Bu yüzden bu tarz bir hayat yaşayan insanlar günde sekiz saatten fazla uyuma eğilimi gösteriyorlar. Fakat hareketli, dengeli beslenen ve morali yüksek insanların çok daha az uykuyla yetinebildiklerini görüyoruz.
Sakinleştirici, gevşetici renk olarak bilinen Kromoterapi Mavi renk Peki bizim orijinal uyku döngümüz nasıl? Yapay ışık landırma hayatımıza girmeden önce doğal ritmimizle çok daha uyum için deydik. Fakat artık gece yarılarına kadar gündüz gibi aydınlatılmış odalarda yaşayabiliyor ve istediğimiz kadar zihnimizi meşgul edecek işlerle uğraşabiliyoruz. Bu da elbette doğal döngülerimizi olumsuz etkileyen bir durum. Eskiden insanların uyku düzenlerinin nasıl olduğu hakkında Jessa Gamble ve ekibinin yaptığı araştırmalar ilginç ipuçları sunuyor. Sakinleştirici, gevşetici renk olarak bilinen Kromoterapi Mavi renk Çok eskiden insanlar güneşin batmasından birkaç saat sonra uykuya çekiliyorlarmış. Gece yarısı aniden uyanarak yaklaşık 1-2 saat boyunca herhangi bir şey yapmadan uyanık duruyorlarmış. Ardından tekrar uykuya dalıp sabah güneşten önce uyanıyorlarmış. Araştırmacılar bu ritmin, sanayi ve teknoloji öncesi dönemde insanlarda yaygın görülen bir uyku ritmi olduğunu söylüyorlar.

Günümüzde deneysel olarak bu ritmi deneyimleyen insanlar, ertesi gün uyanıkken yaşadıkları durumu “hiç tatmadıkları derecede yüksek bir uyanıklık” şeklinde tarif ediyorlar. Sakinleştirici, gevşetici renk olarak bilinen Kromoterapi Mavi renk Gamble ve arkadaşları bunun sebebini araştırırken gece uyanma sırasında prolaktin olarak bildiğimiz bir hormonun üst düzeyde salgılandığı bulgusuna da ulaşıyorlar. Prolaktin, aslında kadınlarda süt yapımını sağlayan ve normalde uyku dönemlerinde yüksek oranda salgılandığını bildiğimiz bir hormon. Fakat bir sonraki gün deneyimlenen o yüksek uyanıklık durumu kesinlikle araştırılmayı ve denenmeyi hak ediyor. Uyku çok önemlidir. Uyumadan öğrenemez, beyninizi doğru kullanamazsınız. Kaliteli ve kısa bir uyku için az yiyin, çok hareket edin, günde en az bir kez gerçekten açlık hissedin, moralinizi yüksek tutun.
Sakinleştirici, gevşetici renk olarak bilinen Kromoterapi Mavi renk Gece geç saatlere kadar ayakta ve ışık ta kalmayın. Hiç uyumadan sürekli okuyup çalışmaktansa azar azar çalışıp arada uyumak çok daha akıllıca bir çözümdür. Sakinleştirici, gevşetici renk olarak bilinen Kromoterapi Mavi renk Sözün özü, uyku bedeniniz değil beyniniz için dir. Düzenli uyku olmadan sağlıklı bir zihinsel ve bedensel çalışmadan bahsetmemiz mümkün değil. Bundan dolayı, gereken zamanda ve gereken yerde gerektiği kadar uyanık kalabilmek için hepimize “iyi uykular” diliyorum. Sakinleştirici, gevşetici renk olarak bilinen Kromoterapi Mavi renk Kromoterapi, elektromanyetik beden ve ya vücut çevresindeki aura (enerji alanı) Renkleri sağlar ve bu da enerjiyi fiziksel bedene aktarır. Bu, renk terapisini çeşitli terapiler arasında en etkili kılar.
Renk ten söz ettiğimizde, enerji dalgaları demektir. Her biri kendi frekansı olan her renk bir enerji şeklidir. Ghadiali, cilde bir renk ve ya renk yerleştirmenin vücuda renk besleme biçimi olarak hareket ettiğini kabul etti. Stellar Research Corporation’ın Patterson, ‘ışığın, saf enerjiye en yakın olan şey olduğunu tespit edebildiğimizi açıklıyor. Saf titreşim enerjisi olarak renk, sağlığı korumak ve hastalığın üstesinden gelmek için rasyonel bir terapidir “. İnsan vücuduna uygulandığında ışık, her rengin bir miktar enerji ile ilişkili olmasından ötürü yetersiz enerjileri sağlayacaktır. Fizikten gelen bir kavram, chromotherapists’in “Renkler enerji kazandıran” fikrini teyit eder.

Sunulan Sakinleştirici, gevşetici renk olarak bilinen Kromoterapi Mavi renk Kromoterapi ile ilgili herhangi bir teori arasında hiçbir çelişki ortaya çıkmadı, ancak İnsan vücudu etrafındaki elektromanyetik radyasyon ışıltısı ve nicelemesi de dahil olmak üzere geçmişte üzerinde durulmayan bazı çalışma alanları var. Renklerin, fiziksel, zihinsel ve duygusal olarak her seviyede derin etkisi var. Enerji seviyelerimiz engellenir ve ya tükenirse, o zaman vücudumuz düzgün çalışmaz ve bu da farklı seviyelerde çeşitli sorunlara neden olabilir. Bu kavram Klotsche tarafından da desteklendi. İnce kuvvetler arasındaki bu birbiriyle ilintili sistemler, enerjiyi, tıkanmış ve ya yetersiz hastalıklı alanlara doldurur ve ya yeniden kanallarlar; çünkü hastalık, enerji akışının bir kısıtlamasından başka bir şey değildir. En az direnç yolunda enerji ve ya titreşim akışı bildiğimizden ve titreşimsel şifanın kullanımı ile ekstra enerji ilişkisinden geçtiğimizde, uygun enerjiler, gereken enerjiyi, en çok istediği yerden kurtararak gerekli alanları ararlar. Vücudun yoğun fiziksel enerjisi ile vücut işlevlerinin ve ya aktivitelerinin birçoğunu kontrol eden ustaca enerji arasındaki etkileşim, enerji ile madde arasındaki ilişkiyi anlamanın anahtarıdır
Sakinleştirici, gevşetici renk olarak bilinen Kromoterapi Mavi renk Günün yaklaşık üçte birini bu görünüşte son derece ve rimsiz ve atıl durum için harcamak zorundayız gibi görünüyor. Sakinleştirici, gevşetici renk olarak bilinen Kromoterapi Mavi renk insan için Uyku sadece bizim mecbur olduğumuz özel bir durum değil. Memeliler dediğimiz geniş canlı grubunun hemen her üyesi uyur ve bu durum bizler gibi hayatlarının çok önemli bir kısmını işgal eder. Hal böyle olunca, insanlığın düşünce tarihinde de uyku ve uykuyla ilgili konular pek önemli bir yer tutmuş. Fakat uyku hakkında bilimsel olarak bildiklerimizin büyük çoğunluğu son 50-60 yıldır yapılan çalışmalardan geliyor. Sakinleştirici, gevşetici renk olarak bilinen Kromoterapi Mavi renk ile Uyku hakkında ilk bilmemiz gereken, uykunun beden için değil, beyin için gerekli olduğudur. Genellikle uyku sürecini “dinlenmek” le eşdeğer olarak algılama eğilimimiz olsa da bedensel dinlenme, uykunun sadece bir yan etkisidir aslında. Bedeniniz, sessizce uzanıp bir süre hareketsiz kaldığınızda rahatlıkla dinlenebilir; fakat beynin “dinlenmesi” o kadar da kolay bir süreç değil.
Sakinleştirici, gevşetici renk olarak bilinen Kromoterapi Mavi renk Gün boyu hem dışarıdan hem de bedenimizden kaynaklanan trilyonlarca bitlik bilgiyi işlemek zorunda kalan beynimiz, algılama sistemlerinin düzgün çalışması için her gün periyodik olarak bir “bakım” dönemine ihtiyaç duyar. İşte bu bakım döneminin adına uyku diyoruz. Sakinleştirici, gevşetici renk olarak bilinen Kromoterapi Mavi renk Uyku, temel mekanizması itibariyle beyinde başlatılan ve esasen beynin doğru işlev görebilmesi için gerekli olan bir süreçtir. Beynimizin en alt kısmında, boynumuzun üst tarafında bulunan “beyin sapı” dediğimiz sinir sistemi parçası, otomatik ve yaşamsal işlevlerimizi kontrol eden sinir hücresi topluluklarını içerir. Sakinleştirici, gevşetici renk olarak bilinen Kromoterapi Mavi renk Kalp atım ritmimiz, soluk alıp-vermemiz, yutma-kusma gibi reflekslerimiz ve daha birçok yaşamsal işlev, bu bölgelerdeki sinir hücreleri tarafından otomatik olarak kontrol edilir. Beyin sapı bölümünde ayrıca, milyonlarca sinir hücresinin birbirlerine karmaşık bir şebeke olarak bağlandığı ve beyin dokumuz içerisinde önemli bir yer tutan “ağsı oluşum” (retiküler formasyon) denilen bir yapı da yer alır.
Sakinleştirici, gevşetici renk olarak bilinen Kromoterapi Mavi renk bu karmaşık şebeke, yaptığı birçok işin yanı sıra üst beynimizin bütün bölümlerinin “uyanık ve uyarıları değerlendirebilir” bir durumda tutulmasını sağlar. Bedenimizden ve dışarıdan gelen uyarıları alan sinirlerin neredeyse hepsi, bilgileri beynimize ulaştırmadan önce alt kademedeki bu şebekeye uğramak ve orayı da bu ve rilerden haberdar etmek durumundadır. Bedenimizin hareketlerinden, duyularımızdan, iç ve dış dünyadaki çeşitli değışık liklerden kaynaklanan sayısız sinirsel uyartı beynimize giderken yolda işte bu ağsı yapıya uğrar. Sakinleştirici, gevşetici renk olarak bilinen Kromoterapi Mavi renk Ağsı yapı, bu uyartılar tarafından uyarılarak karşılığında beyin kabuğumuza uyarıcı sinyaller gönderir. Böylece beyni uyanık ve algıya/değerlendirmeye açık bir halde tutar.

İndeks: Sakinleştirici, gevşetici, Mavi, renk, kromoterapi, ekonomik, Sarı renk, alternatif tedavi, enerjist masör, masör, Emre Karakaya, heart therapy, chromotherapy, +90 534 519 9001, Bursa,

.

Ashiatsu Terapisi Ağrıları Hafifletir.

Güzelliğin Sırrı Kara Üzümdedir.

Ceviz Kabuğu Suyu Diş Tartarlarına Karşı Faydalıdır.

Kızılcık Sağlıklı Cinsel Yaşam Sağlar.

.

—–

loading…

—–




—-
.

Bilgi kaynaklarımız:
www.enerjistmasor.com

www.bitkiveinsan.com

www.faydaliyasam.com

www.google.com

UYARI:
Sitemizde hastalikları teşhis tedavi etmek ile ilgili 1219 sayılı Tababet Kanunu’na göre sadece doktorların görevi olduğu bilinciyle, web sitesinde yer alan bilgiler sağlıklı ve yararlı yaşama hakkında bitkisel doğal tavsiye niteliğinde olup paylaşımlar ve konularımız tavsiye ettiğimiz ürünlerimiz ilaç değil, yaşama yararlı besin destek ürünleridir. Tedavi veya hekim tedavisi yerine geçmez. Paylaşılan metinlerde ve Kürlerin içerisinde geçen bitkilerin kullanımından önce, özellikle adı geçen bitkilere alerjiniz olup olmadığını doktorunuza kontrol ettirdikten sonra kullanmanız tavsiye olunur. Yaşama sağlıklı, afiyet içinde, yararlı yaşamanız dileklerimizle…

—–


—–

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir