Beyaz Renk Şiddeti Azaltır. 5
Işık beyni ve vücudu açmaktan sorumludur. Işık gözler ve cilt yoluyla vücuda girer. Tek bir ışık fotonu bile göze girdiğinde, tüm beyini aydınlatır. Bu ışık, hayat boyu devam eden vücut işlevlerini, otonom sinir sistemi, endokrin sistemi ve hipofiz (vücudun ana bezi) düzenleyen hipotalamus’u tetikler. Hipotalamus aynı zamanda vücudumuzun biyolojik saatinden sorumludur. Aynı zamanda en önemli hormonlarımızdan olan melatonin salımından sorumlu pineal organa ışık la bir mesaj gönderir. Melatoninin salınımı doğrudan ışığa, karanlığa, Renkler e ve Dünyanın elektromanyetik alanı ile ilgilidir. Bu gerekli hormon vücudun her hücresini etkiler. Her bir hücrenin iç etkinliklerine, birbirleriyle ve doğayla uyumlu hale gelmelerini sağlıyor.
Pineal bezin, evrenle birlik olduğumuz duyusundan sorumlu olduğuna inanılıyor ve iç varlık ile çevre arasındaki ilişkinin aşamasını belirliyor. Eğer bu ilişki uyumluysa biz sağlıklı, mutlu ve refah hissi sahibiyiz. Bu ilişkide bir dengesizlik kendini fiziksel, zihinsel ve ya duygusal hallerimizdeki bozukluklar ve ya hastalık şeklinde bilinir hale getirir. Pineal, “ışık ölçer” miz ve bize evrenle birlik hissi ve rmek için ve aşağıda toprak Elektromanyetik alan bize topraklanmış tutmak için, yukarıdaki göklerden bilgi alır. Sağlığımızı korumak ve çevre ile uyum için de olmak için mükemmel bir denge gereklidir (Pineal bezin, evrenle birlik olduğumuz duyusundan sorumlu olduğuna inanılıyor ve iç varlık ile çevre arasındaki ilişkinin aşamasını belirliyor. Eğer bu ilişki uyumluysa biz sağlıklı, mutlu ve refah hissi sahibiyiz. Bu ilişkide bir dengesizlik kendini fiziksel, zihinsel ve ya duygusal hallerimizdeki bozukluklar ve ya hastalık şeklinde bilinir hale getirir. Pineal, “ışık ölçer” miz ve bize evrenle birlik hissi ve rmek için ve aşağıda toprak Elektromanyetik alan bize topraklanmış tutmak için, yukarıdaki göklerden bilgi alır. Sağlığımızı korumak ve çevre ile uyum için de olmak için mükemmel bir denge gereklidir (Pineal bezin, evrenle birlik olduğumuz duyusundan sorumlu olduğuna inanılıyor ve iç varlık ile çevre arasındaki ilişkinin aşamasını belirliyor. Eğer bu ilişki uyumluysa biz sağlıklı, mutlu ve refah hissi sahibiyiz. Bu ilişkide bir dengesizlik kendini fiziksel, zihinsel ve ya duygusal hallerimizdeki bozukluklar ve ya hastalık şeklinde bilinir hale getirir. Pineal, “ışık ölçer” miz ve bize evrenle birlik hissi ve rmek için ve aşağıda toprak Elektromanyetik alan bize topraklanmış tutmak için, yukarıdaki göklerden bilgi alır. Sağlığımızı korumak ve çevre ile uyum için de olmak için mükemmel bir denge gereklidir (biz sağlıklı, mutluyuz ve bir esenlik hissi duyuyoruz. Agresif davranış ve şiddeti azaltan Beyaz renk Kromoterapi Uygulamaları Işık Etkilerinin Değişimi Araştırmalar, prematüre bebeklerin üçte ikisinde bulunan potansiyel olarak ölümcül bir durum olan yenidoğan sarılığının güneş ışığına maruz kalmasıyla başarıyla tedavi edilebileceğini ileri süren çalışmalara 1950’lerde devam ettiğini ileri sürdü. Bu 1960’lı yıllarda doğrulandı ve beyaz ışık, bu durumun tedavisinde yüksek riskli kan naklinin yerini aldı.
Mavi ışık daha sonra tam spektrumlu ışığa (yenidoğan sarılığında en yaygın tedavi şekli) kıyasla daha etkili ve daha az tehlikeli bulundu. Yenidoğan sarılıklarının tedavisinde mavi ışığın turkuaz ile karşılaştırılması, Ebbesen Parlak beyaz tam spektrumlu ışık, şimdi kanserler, SAD (mevsimsel afektif bozukluk, sözde kış depresyonu), anoreksiya, bulimia nervoza, uykusuzluk, jetlag, vardiyalı çalışma, alkol ve uyuşturucu bağımlılığı tedavisinde de kullanılmaktadır. Genel ilaç düzeyleri. Schauss, Renklerin sakinleştirici etkisi üzerinde çalıştı ve bu rengin agresif davranış ve şiddeti azalttığını buldu.
Bu enerji vücudu Perry tarafından Kromoterapinin bilimsel dokümantasyonunda tarif edildiği gibi fotoğraf yoluyla da kanıtlanabiliyor 1939’da Kirlian, bir fotoğraf plakasındaki bir nesnenin yüksek gerilim elektrik alanına maruz kalması durumunda plak üzerinde bir görüntü oluşturulduğunu keşfetti. Görüntü Renkli bir halo ve ya koronal bir deşarj gibi gözüküyor. Bu görüntünün, her canlıyı çevrelediği iddia edilen vücuttaki (aura) elektromanyetik radyasyonun fiziksel belirtisi olduğu söyleniyor. Çalander, İnsan vücudu ve işindeki enerji ışıltısı ile ilgili ortaya çıkmamış gerçekleri açıkladı. Bu düşünce, hastaları tedavi etmek için Şah ve Rus sağlık personeli tarafından da kullanılmıştır. Bu keşif, yeni bir araştırma alanına yol açtı; ne yazık ki, bilim adamları bugün bile vücuttaki elektromanyetik enerji temel bilimi (aura) ile Agresif davranış ve şiddeti azaltan Beyaz renk Kromoterapi arasındaki ilişkiyi araştırmamıştır. Ortodoks tıp ve bilim ışık ların nasıl çalıştığına dair kendi açıklamalarını sunar. Bu açıklamalar kesinlikle fiziki fonksiyonlara dayanır ve Kirlian cihazlarıyla gösterilen ve ya fotoğraflanan biyoelektrik enerji alanını yoksayar. Bu elektromanyetik enerji, renk tıbbı kullanarak, ışık frekanslarıyla auralarımız aracılığıyla fiziksel bedene taşınabilir, ayrıca şöyle açıklanabilir “Bütün canlılar nemli; nem filmden elektrik yük desenine emülsiyondan özne transfer edilir ve bir Kirlian görüntüsünün görünmesine neden olur. Bu şüphesiz, hastalığın kromopati doktrine göre nasıl tedavi edildiğini anlamamıza yardımcı olur, ancak vurgulanması gereken alan, her canlı vücuttaki elektromanyetik parlaklığın kuantum halidir.
Yenidoğan sarılıklarının tedavisinde başarılı olduğu tespit edilen mavi ışığın Pleasanton’ın çalışmalarında vurguladığı gibi romatoid artrit tedavisinde etkili olduğu gösterildi. McDonald’ın yaptığı çalışmalarda, 15 dakikaya kadar değişen dönemler için mavi ışığa maruz bırakılanların çoğunun ağrı kesici etkisi önemli derecede arttı. Ağrı azalmasının hem mavi ışığa hem de mavi ışığa maruz kalma süresine doğrudan bağlı olduğu sonucuna varıldı. Mavi ışık, yaralı dokuyu iyileştirmede ve yanıklar ve akciğer koşullarının yanı sıra yara dokusunun önlenmesinde de kullanılır. 1990’da bilimadamları, bağımlılıklar, yeme bozuklukları ve depresyon gibi çok çeşitli psikolojik problemlerin tedavisinde mavi ışığın başarılı bir şekilde kullanılmasına ilişkin Amerikan Bilim İlerleme Derneği’nin yıllık konferansına rapor ve rdi. Renk spektrumunun diğer ucunda, kırmızı ışığın kanser ve kabızlık tedavisinde ve iyileşen yaralarda etkili olduğu gösterildi. Sonuç olarak, renk çeşitli tıbbi uygulamalarla terapötik bir araç olarak kabul görmeye başladı.
Öncü araştırmanın sonucu olarak son yirmi yılda geliştirilen yeni bir teknik, fotodinamik terapi (PDT) ‘dir. Bu, belirli intravenöz enjekte edilen ışığa duyarlı kimyasalların sadece kanser hücrelerinde birikmesi değil aynı zamanda bu hücrelerin ultraviyole ışığı altında seçici olarak tanımlanması bulgusuna dayanmaktadır. Bu ışığa duyarlı kimyasallar daha sonra uzun dalga boyu diğer Renkler den daha derine nüfuz etmesini sağlayan kırmızı ışık la aktive edildiğinde kanser hücrelerini imha eder. PDT hem tanı hem de tedavi için kullanılabilir. PDT’yi geliştiren Thomas Dougherty, dünya çapındaki bir deneyde çok çeşitli malign tümörlü 3000’den fazla kişinin bu tekniği kullanarak başarılı bir şekilde tedavi edildiğini bildirmektedir. Agresif davranış ve şiddeti azaltan Beyaz renk Kromoterapi şu anda sporcuların performansını arttırmak için kullanılmaktadır; kırmızı ışık, kısa, hızlı enerji patlamalarına ihtiyaç duyan sporculara yardımcı olurken, mavi ışık daha istikrarlı bir enerji çıkışı gerektiren performanslara yardımcı olur. Karşılaştırıldığında, pembe ışık, maruz kaldıktan birkaç dakika için de sakinleştirici ve sakinleştirici bir etkiye sahiptir. Düşmanca, agresif ve endişeli davranışı bastırır. Pembe tutma hücreleri şimdi mahkumlar arasındaki şiddet ve saldırgan davranışları azaltmak için yaygın bir şekilde kullanılmaktadır ve bazı kaynaklar, mahkûmların kas kuvvetlerinde 2. 7 sn’lik bir azalma bildirmiştir. Pembe çevrede İnsanların arzularına rağmen asla agresif olamayacakları görülüyor çünkü renk enerjisini bozar. Aksine, sarı Renkler den kaçınılmalıdır çünkü oldukça uyarıcıdır. Gimbel (22) , şiddet içeren sokak suçu ile sodyum sarı sokak aydınlatması arasında olası bir ilişki olduğunu önermişti.
Renk, Beyin ve Işık Etkileri 1960’lı yıllarda Rusya’da yapılan araştırmalar, altı deney konularından birinin parmak uçlarıyla sadece 20-30 dakika sonra renk fark edebildiğini ve körlerin bu duyarlılığı daha da geliştirdiğini gösterdi. Bu etkileri n anlaşılması ancak beyindeki pineal bez tarafından üretilen melatonin ve serotonin hormonu araştırmalarının sonucunda ortaya çıkmıştır. Melatonin, hayvanlara ışığa tepki ve rmek ve bedensel işlevlerini diürnal ve mevsimsel değişimlerle senkronize etmek için önemli kimyasal yol olarak bilinir. Serotonin beyindeki çok önemli bir nörotransmitterdir ve bu aksiyonu şizofreni ve halüsinojenik durumlar gibi zihinsel bozukluklarla bağlantılıdır. Serotonin, uyarıcıdır. gün ışığında üretilirken, uyku ile bağlantılı olan melatonin çıkışı karanlıkta ve genelde depresif bir etkiye sahip olduğunda artar. Işık olduğunda ve melatoninin damlası düştüğünde bu tersine çevrilir. Ana faaliyet alanı hipotalamustur, beynin çeşitli hormonların etkileri ne aracılık ettiği ve duyguların düzenlenmesinde rol aldığı kısımdır. Bununla birlikte, ışığa tepki olarak melatoninin çıkışındaki değışık likler, vücudun her hücresine, özellikle de Canlıların üreme süreçlerine, bu tür değışık liklere duyarlı olanları etkiler. Yumurtlama sorunu olan kadınlarda ve düşük sperm sayısında ve genellikle SAD’den mustarip olanlarda kışın meydana gelen anorexia nervosa (karakteristik özelliği amenore ve ya dönem yokluğu) kadınlarda yüksek seviyelerde melatonin bulunur. Araştırmalar aynı zamanda beynin belirli bölümlerinin sadece ışığa duyarlı olmadığını değil aynı zamanda farklı dalga boylarına farklı tepki ve rdiğini doğruladı; farklı dalga boylarının (Renklerin) radyasyonun hormon üretimini uyarmak ve ya azaltmak için endokrin sistem ile farklı etkileşimde bulunduğu düşünülmektedir (22).
Bu çalışma Agresif davranış ve şiddeti azaltan Beyaz renk Kromoterapiye yeni bir boyut kazandırmıştır psikolojik rahatsızlıklarda renk kullanımı. Günümüzde SAD, özellikle İngiltere’de, güneşin 1-2 hafta boyunca parlamadığı ve böylece vücudun için e herhangi bir ışık geçmemesi halinde çok yaygın bir sorun haline gelmiştir. Sonuç olarak, psikolojik hastalıklar başta depresyon şeklinde ortaya çıkar ve bunlar kromopatoloji çalışmalarına göre huzur ve rici ilaç kullanmadan iyileştirilir. Renkli filtreler yoluyla güneş ışığına maruz kalan hastalarla yapılan Agresif davranış ve şiddeti azaltan Beyaz renk Kromoterapiye ilişkin ayrıntılı bir çalışma Jacob tarafından hazırlandı. Melatonin, ışık ve renk arasındaki ilişkiyi kanıtlamak için modern teorileri benimser. Takkata, kan ile güneş ışığı arasında bir ilişki bulmaya çalışan ilk araştırmacıydı. Jacob’un çalışması, güneş ışığına maruz kalmanın sonucu olarak hormonal değışık liklerle ilgilidir. Tabii ki, güneş ışığı yedi renk ten mükemmel bir karışımdır; farklı Renkler, bizi sağlıklı tutan farklı hormonların salınmasından sorumludur. Jacob yaptığı çalışmada şöyle dedi
İndeks: Agresif, renk, kromoterapi, ekonomik, Sarı renk, alternatif tedavi, enerjist masör, masör, Emre Karakaya, heart therapy, chromotherapy, +90 534 519 9001, Bursa,
.
http://www.bitkiveinsan.com/kizilcik-saglikli-cinsel-yasam-saglar/
—–
—–
—-
.
Bilgi kaynaklarımız:
www.enerjistmasor.comUYARI:
Sitemizde hastalikları teşhis tedavi etmek ile ilgili 1219 sayılı Tababet Kanunu’na göre sadece doktorların görevi olduğu bilinciyle, web sitesinde yer alan bilgiler sağlıklı ve yararlı yaşama hakkında bitkisel doğal tavsiye niteliğinde olup paylaşımlar ve konularımız tavsiye ettiğimiz ürünlerimiz ilaç değil, yaşama yararlı besin destek ürünleridir. Tedavi veya hekim tedavisi yerine geçmez. Paylaşılan metinlerde ve Kürlerin içerisinde geçen bitkilerin kullanımından önce, özellikle adı geçen bitkilere alerjiniz olup olmadığını doktorunuza kontrol ettirdikten sonra kullanmanız tavsiye olunur. Yaşama sağlıklı, afiyet içinde, yararlı yaşamanız dileklerimizle…
—–
—–